Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ!
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ''EKBIAΣΜΟΣ'' ME ΦΟΝΤΟ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ!

Με πρόσχημα την ''αναζωογόνηση'' των μεταρρυθμίσεων ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής δήλωσε ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι αναχρονιστική(!), αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι αν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα(!) δεν θα επανέλθει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού! Στην ουσία πρόκειται για έναν άμεσο εργασιακό εκβιασμό, μέσα από τον οποίο υποστηρίζεται η "αναγκαιότητα'' της μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα στο βωμό μιας δήθεν ανάπτυξης, που ''σώζει'', προς το παρόν βέβαια, τον 13ο και 14ο μισθό!
Αμέσως μετά την έγκριση του νέου δανείου των 28 δισ. ευρώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν, κάνοντας μία ''δήθεν'' αυτοκριτική στο πρώτο μνημόνιο, ευαγγελίζεται την αναγκαιότητα για μια «αναζωογόνηση» των μεταρρυθμίσεων και δηλώνει ανοιχτά ότι αν αυτό δεν συμβεί το νέο πρόγραμμα «αναμφίβολα θα αποτύχει»!
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Με βάση την συνέντευξη του Τόμπσεν, ο υπουργού εργασίας Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως «είναι γεγονός ότι η αρχική πρόταση της τρόικας στις συναντήσεις που είχαμε την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια να καταργείται ουσιαστικά».

Ο Γ. Κουτρουμάνης προσπαθώντας, εν όψη εκλογών, να ''φτιάξει'' όσο μπορεί, την εικόνα της Μνημονιακής Κυβέρνης αλλά και του ίδιου, είπε πως το υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις(!) να διαμορφώσει ένα «καλύτερο πεδίο» σε σχέση με τις συμβάσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση!

«Έχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων» συνέχισε ο Γ. Κουτρουμάνης και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος, αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο»!
iskra. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: