Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ
Πριν από μικρό χρονικό διάστημα η ΠΑΣΠ Νομικής σε ανακοίνωση της και επ’ αφορμή της δημοσιοποίησης της λίστας των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου είχε καταδείξει πως πράγματι «Λεφτά υπάρχουν» απλά εισπράττονται από τις λάθος τσέπες. Δυστυχώς για άλλη μια φορά προς επίρρωση της πάγιας αυτής θέσης μας προσέτρεξε η Υπουργός παρα-Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, γνωστή θιασώτρια της αντίθετης πολιτικής οπτικής του «μαζί τα φάγανε».
Έπειτα από το ζήλο και τη μαχητικότητά της στη διαμόρφωση του πλέον αναχρονιστικού και αντιπαιδαγωγικού νόμου-πλαισίου, που επιχειρεί να ξεριζώσει την κατακτημένη αξία του Ασύλου και της Συνδιοίκηση μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε ΚΕΣ, την εκπαιδευτική πολιτική σε επιχειρηματική δραστηριότητα και τους σπουδαστές σε πελάτες με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, η Υπουργός, προκαλεί ανενδοίαστα την κοινή γνώμη με τις αντιφάσεις της πολιτικής της συμπεριφοράς.

Απ’ τη μια διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, αναβαπτισμένη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της εθνικής οικονομικής δυσπραγίας και παρά την πολυετή έτη κυβερνητική της παρουσία διαμηνύει την ανάγκη θυσιών εκ μέρους του ελληνικού λαού με κάθε κόστος. Απ’ ότι φαίνεται όμως η κυρία Διαμαντοπούλου αντιλαμβάνεται το κόστος μονομερώς… Ως θυσία και μόνο των πολιτών, των εργαζομένων και της Νέας Γενιάς. Για την υπουργό προφανώς το «λίπος» του Δημοσίου είναι ότι αναφέρεται στην κοινωνική προστασία των ασθενέστερων, στους μισθούς και τις συντάξει κι όχι στη σπατάλη και την επιβράβευση της αργομισθίας…
Γιατί, πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ακόμη και αυτούς τους δύσκολους καιρούς της Κρίσης και της μερικής μισθολογικής πτώχευσης επιμένει να διατρέφει σεβαστό αριθμό καλοπληρωμένων αυλοκολάκων-αρωγών στο «πολύτιμο» έργο της?
Μόλις δηλαδή σαράντα οχτώ (48 sic) σύμβουλοι απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του πολιτικού γραφείου της Υπουργού και προϋπολογισμός ύψους 343.000 για υπερωρίες και απολαβές των παραπάνω απασχολούμενων εγκρίνεται με υπογραφή της!!!
 Tην ίδια στιγμή… και σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ οριστικά στις 31-03-2012 ως αντιπαραγωγικός αφήνοντας το μέλλον της έκδοσης των σχολικών εγχειριδίων σε εκδοτικούς οίκους με σαφή συμφέροντα και τους μαθητές ίσως για μια επιπλέον χρονιά με φωτοτυπίες. Ένα στάδιο πριν την οριστική διάλυση βρίσκεται και η συνταγματικά προστατευόμενη Δωρεάν Παιδεία στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τη δραματική ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ που παρέχονται με το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής του «Ευδόξου» με αποτέλεσμα όχι μόνο να προτάσσονται συγγραφικά δικαιώματα καθηγητών και μη, αλλά κυρίως, το πιο μεμπτό τα εκδοτικά συμφέροντα των κραταιών οίκων ανά επιστήμη και κλάδο. «Το κάθε πέρυσι και καλύτερα» τείνει να γίνει πλέον κανόνας για την Ανώτατη Παιδεία με τους φοιτητές να επιβαρύνουν περαιτέρω τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό…
Κι όλα αυτά βέβαια, ενταγμένα στο πλαίσιο της δυσβάσταχτης οικονομικής πολιτικής που στρέφει τα βέλη και τη φορολογική της στοχοθεσία στα συνήθη υποζύγια εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη και υπονομεύοντας τις προσδοκίες της πιο ελπιδοφόρας μερίδας της Κοινωνίας μας, της Νεολαίας. Έτσι, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι μεγαλύτερο έλλειμμα δεν είναι εκείνο που μετριέται σε οικονομικά μεγέθη, αλλά αυτό που αντικατοπτρίζει λειψή κοινωνική δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα ανέτοιμο να υπερβεί τις παθολογίες του.

Λεφτά για σχολικά βιβλία, πανεπιστημιακά συγγράμματα και συντάξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν για αργόσχολους αυλοκόλακες της Άννας Διαμαντοπούλου. Μετά τον αντιδημοκρατικό και πραξικοπηματικό Νόμο-πλαίσιο, το σκάνδαλο των εικονικών προσλήψεων του Ινστιτούτου Νεολαίας, η Υπουργός παρά-Παιδείας επιμένει να προκαλεί και να παίζει με την υπομονή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΜΜΙΣΘΑ blogs ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΑΣ “image making” ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!
ΟΜΩΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ…”ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ (343.000 ευρώ για την ακρίβεια) ΑΝΝΑ” που λέει κι ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος…

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ…ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ

Η Αριστερά της Πράξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: