Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νέος ”τυφώνας” αλλαγών στο Ασφαλιστικό τον Ιούνιο

Θερμό αναμένεται να είναι και το φετινό καλοκαίρι για τα εργασιακά, καθώς τον Ιούνιο που θα επιστρέψει στη χώρα μας η Τρόικα αναμένεται να ανοίξει και πάλι το φάκελλο του Ασφαλιστικού...
Στο τραπέζι θα βρεθούν μια σειρά από θέματα-φωτιά, όπως είναι οι περικοπές στις συντάξεις, οι παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας, οι μειώσεις στο εφάπαξ και ο περιορισμός των κοινωνικών επιδομάτων.
Πιο "βαθιά" το νυστέρι στις συντάξεις:
- Ποιοι θα δουν την τσέπη τους να αδειάζει κι άλλο; Όσοι παίρνουν κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ή εισπράττουν επικουρικές συντάξεις από ελλειμματικά Ταμεία. Στην περίπτωση αυτή απειλούνται περισσότερο τα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι. Από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ μόνο το 4,44% είναι πάνω από τα 1.300 ευρώ. - Μαχαίρι αναμένεται να πέσει και στο εφάπαξ, σε όσους φορείς πρόνοιας είναι σε αδιέξοδο. ...Να υπενθυμίσουμε ότι η Τρόικα έχει ζητήσει να μειωθεί έως και 30% το εφάπαξ βοήθημα. Η ελληνική πλευρά πήρε πίστωση χρόνου, αλλά το Ιούνιο το θέμα αναμένεται να βρεθεί και πάλι επί τάπητος.

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο; Δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στην "κλίνη του Προκρούστη" και τα όρια συνταξιοδότησης:

- Από "κόσκινο" θα περάσουν και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, με την αρχή να γίνεται από τον περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων. Η τρόικα αναμένεται να ζητήσει να μπει ένα φρένο και στην πρόωρη φυγή στη σύνταξη, καθώς αυτό «κοστίζει» στα Ταμεία.

Η έκταση των παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό θα εξαρτηθεί από την πορεία των οικονομικών του ασφαλιστικού συστήματος. Για παράδειγμα, αν αποφασιστούν και νέες μειώσεις μισθών, θεωρείται δεδομένο πως θα υιοθετηθούν σκληρότερες προτάσεις και στις συντάξεις.

Στο μικροσκόπιο και τα κοινωνικά επιδόματα:

- Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 89 κοινωνικά επιδόματα και βοηθήματα θα περάσουν από επανεξέταση (πχ προσαυξήσεις συντάξεων, ειδικά βοηθήματα, παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους). Ήδη, είναι σε εξέλιξη σχετική μελέτη του ΟΑΣΑ.

Αλλά και η Τρόικα έχει ζητήσει μέχρι το 2015 να εξοικονομηθούν 1,2 δισ. ευρώ από περικοπές σε επιδόματα.
etheldrivers 

2 σχόλια:

pluton είπε...

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ............ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ..........


Σε μια αποκάλυψη - «βόμβα» προχώρησε πριν απο λίγο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης...

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 προανήγγειλε την προσχώρηση στον ΛΑΟΣ βουλευτών απο το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. «Να μην σας κάνουμε και μια έκπληξη; Έρχονται και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτές οι οποίοι ήταν εν ενεργεία. Περιμένετε για να δείτε», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε όλο νόημα: «Νομίζανε ότι έτσι εύκολα τελειώνανε με τον Καρατζαφέρη, και το πατριωτικό κίνημα, κοιτάξτε τώρα τις εκπλήξεις που έρχονται». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, μάλιστα, έκανε λόγο για πάνω απο τρία πρόσωπα, που θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες...

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

pluton είπε...

ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΣΟΚΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ:

http://1.bp.blogspot.com/-Ov2DKQSHrQ8/T1DSKmCdc1I/AAAAAAAAVik/GcO-YZoKmiY/s400/metastasi1.jpg

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Ο

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος του Χρήστου

Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ Αχαΐας


γραφει στο βιογραφικό του:

Εξελέγη Βουλευτής το 1996 (15.500 χιλ ψήφους) και το 2000 (20.500 ψήφους) μέχρι το 2004 και διετέλεσε Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθόλα τα έτη της Βουλευτικής του θητείας.

Σε ποιό κόμμα ήταν;

Επιτέλους ανακαλύπτει σιγά σιγά το πασοκ με ποιό πολιτικό κόσμο συγγενεύει .... Όταν θα αποκτήσει σεβαστή πολιτική εκπροσώπηση η Χρυσή Αυγή δεν αποκλείεται ο Μιχαλιολιάκος να ανακοινώσει την προσχώρηση πασόκων στο κόμμα του.