Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δεν αποδέχτηκε την θέση του μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΚΙΑΣ- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ!
Δεν αποδέχτηκε την θέση του μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ μετά την παραίτηση του Βύρωνα Κατσίβελου ο πρώτος επιλαχών Γιάννης Βούκιας.
Με μια δισέλιδη επιστολή που κατέθεσε στην Νομαρχιακή Επιτροπή στις 4-3-2012 εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να συμμετέχει στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Τρικάλων αφού όπως αναφέρει η ισχυρή εντολή για σύγκρουση με την διαπλοκή μετατράπηκε σε σύγκρουση με την κοινωνία. Κάνει λόγω για τυχοδιωκτισμό ορισμένων στελεχών που έχουν μετατρέψει το πάλαι ποτέ ισχυρό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ σ' ένα κλαμπ αξιωματούχων που δεν αντιλαμβάνονται την κοινωνική πραγματικότητα. Ασκεί κριτική στις στις νεοφιλελεύθερες και αδιέξοδες πολιτικές των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου λέγοντας πως δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, ενώ είναι χαρακτηριστική η αναφορά του για την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από συντρόφους που βρίσκονται εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία της Ελλάδας των πολιτών.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Προς
Τον Γραμματέα της
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρίκαλα 4-3-2012
Με αφορμή την αναπλήρωση της κενής θέσης που προέκυψε μετά την παραίτηση του Βύρωνα Κατσίβελου έχω να δηλώσω τα εξής:
Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας ολέθριων επιλογών ενός διεφθαρμένου και ανίκανου πολιτικού προσωπικού εδώ και 15 και πλέον χρόνια. Η ισχυρή λαϊκή εντολή που πήρε το ΠΑΣΟΚ το 2009 να αλλάξει την Ελλάδα και να συγκρουστεί με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που την οδήγησαν στην χρεοκοπία, μετατράπηκε σε μια μονόπλευρη επίθεση στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία γρήγορα ξεθώριασε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αντί της σύγκρουσης με τη διαπλοκή και τα ισχυρά οικονομικά, εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, επέλεξε την σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία, επενδύοντας, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της, στον κοινωνικό αυτοματισμό, ενοχοποιώντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και η τωρινή Κυβέρνηση που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ υλοποιεί μια πολιτική, χωρίς καμία νομιμοποίηση. Τα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται αντί να λύνουν το πρόβλημα, βαθαίνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τα δημόσια έσοδα, οδηγούν στην κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, βυθίζοντας τους πολίτες στην απελπισία και την εξαθλίωση. Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, χωρίς καμία προοπτική εξόδου από την κρίση.

Την ώρα που οι άνεργοι πλησιάζουν το 1.100.000 και οι νέοι άνθρωποι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, που τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και τα εισοδήματα συρρικνώνονται, που οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται με νόμο και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα κατεδαφίζονται, το ΠΑΣΟΚ ζει στον κόσμο του. Αποκομμένο από τις κοινωνικές ανάγκες, πλήρως μεταλλαγμένο και αφυδατωμένο ιδεολογικά και ανύπαρκτο πολιτικά και οργανωτικά, έχει κυριευτεί από τους πιο σκληρούς θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, που με τις πολιτικές τους οδηγούν στην χρεοκοπία τους πολίτες. Από ένα κόμμα ζωντανό, δημοκρατικό και με κοινωνικές αναφορές, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ένα κλειστό κλαμπ εκλεκτών όπου η αντίθετη άποψη λοιδορείται, σε μια λέσχη αξιωματούχων όπου κυριαρχούν οι προσωπικές στρατηγικές για την πολιτική επιβίωση και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν κάποιοι την επόμενη μέρα στο σύστημα εξουσίας. Αυτό το ΠΑΣΟΚ που σήμερα καθοδηγείται από επαγγελματίες πολιτικούς τυχοδιώκτες, εγκλωβισμένο στις πολιτικές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που έδεσαν την χώρα χειροπόδαρα και πορεύεται με μια διαχειριστική λογική, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των οραμάτων, των κοινωνικών αγώνων, των Αρχών και των Αξιών.

Σήμερα που οι εθνικές ταπεινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη και επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και τίθεται σε αμφισβήτηση το ίδιο το πολίτευμα, το ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν πρωτοστάτησε για την εδραίωση και την εμβάθυνση της δημοκρατίας, εμφανίζεται να μην μπορεί να εγγυηθεί το αυτονόητο και να υποτάσσεται στις απαιτήσεις των αγορών και της Τρόϊκας .

Για τους λόγους αυτούς δεν μπορώ να αποδεχτώ την συγκεκριμένη θέση και να συμμετέχω σ’ ένα όργανο ενός κόμματος που έχει επιλέξει συνειδητά να επιτίθεται με τέτοια μανία και λύσσα στους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορώ με την συμμετοχή μου στην Ν.Ε. να επικροτώ τις επιλογές ενός κόμματος που στηρίζει την Κυβέρνηση, η οποία επιβλήθηκε από τους δανειστές, με μοναδικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την διασφάλιση των δανεικών, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και την ισοπέδωση μισθών και ημερομισθίων σε επίπεδα βαλκανικών και πρώην ανατολικών χωρών. Δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ ένα όργανο με ρόλο διακοσμητικό, που συνεδριάζει μόνο για να σχολιάζει και που 3 χρόνια τώρα είναι απόν από όσα συμβαίνουν. Όλοι αυτοί που ψήφισαν, αλλά και όσοι με την εκκωφαντική σιωπή τους στήριξαν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και τους εφαρμοστικούς, ας κοιτάξουν στα μάτια την γενιά των 500 € και τις στρατιές ανέργων και νεόπτωχων που δημιούργησαν με την πολιτική τους, και ας τους πουν πως είναι υπερήφανοι που έκαναν το εθνικό τους χρέος.

Αρνούμαι να αποδεχτώ πως το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι αυτό που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, αλλά αυτό, που δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών και μελλοντικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ορίζουν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!! Αρνούμαι να στηρίξω τις πολιτικές ενός κόμματος που κάθε 3 μήνες οι υπουργοί του σε αγαστή συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέτουν εκβιαστικά διλλήματα, ποντάροντας σε φοβικά σύνδρομα, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης, προκειμένου να περάσουν τις πιο βάρβαρες πολιτικές, σώζοντας δήθεν την χώρα, την οποία ετοιμάζονται σε 3 μήνες να ξανασώσουν, ενδεχομένως ξανά και ξανά (πόσες φορές ακόμα άραγε?) και με ένα 3ο μνημόνιο.

Αντίθετα λόγοι αξιοπρέπειας και συνέπειας σε ό,τι πίστεψα και ασπάστηκα μου επιβάλλουν να απορρίψω την μετριότητα που εκπέμπει σήμερα αυτό το απολίτικο «έκτρωμα» και να συνεχίσω να προσπαθώ με πολλούς συντρόφους εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ προκειμένου η Δημοκρατική Παράταξη να ξαναβρεί το βηματισμό της, να παλεύω για έναν κόσμο διαφορετικό, μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μια προοδευτική Ελλάδα περήφανη κι ανεξάρτητη με ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, την Ελλάδα των πολιτών.

Με τιμή
Ιωάννης Βούκιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: