Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σε κατάσταση πολιορκίας το ΠΑΣΟΚ…


Μετά το <σοκ και δέος> που ακολουθεί η κυβέρνηση προς τους πολίτες για να μετριάσει (ανεπιτυχώς μέχρι τώρα) τις αντιδράσεις της κοινωνίας για την οικονομική πολιτική που έχει επιλέξει, τον λόγω έχουν πλέον οι οργανωμένες επιθέσεις κεντρικών στελεχών προς την βάση του κινήματος, τα απλά μέλη και τους φίλους του. Αναφέρομαι στη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί <επίδοξους πολιτευτές> όσους διαφωνούν με τα νέα μέτρα για την οικονομία ενώ όσους συμφωνούν (κυρίως βουλευτές και υπουργούς) ότι τηρούν στάση ευθύνης. Από την άλλη μεριά ο κύριος Πάγκαλος φροντίζει να εξαγριώνει τους παρευρισκόμενους σε κάθε εκδήλωση διαδικασία η συνέλευση, με επιθέσεις λεκτικές σε όσους διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις η προσεγγίσεις . Η <ανοιχτές> διαδικασίες έχουν δόση τη θέση τους σε συζητήσεις θεσμικών οργάνων (Συντονιστικές Τοπικών και οργανώσεων, και Νομαρχιακών Επιτροπών αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ). Εν κατακλείδι σιγά σιγά τα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η βάση του κινήματος όχι μόνο δεν είναι πεισμένη για τις ακολουθούμενες πολιτικές της αλλά αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε ευκαιρία, και είναι λογικό γιατί είναι διαφορετικό να δέχεσαι κριτική ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ από ανώνυμο πλήθος, και άλλο να σε μέμφονται καθημερινά, συνάδελφοι, συγγενής, και φίλοι.
Στην πλειονότητα τους τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι απλοί ψηφοφόροι γίνονται ολοένα η πιο σκληροί επικριτές των νέων μέτρων μην μπορώντας να πιστέψουν ότι μόλις 6 μήνες μετά τις εκλογές διαψεύστηκαν όλες οι προσδοκίες για μια κοινωνία δικαίου, ανακατανομής πλούτου κλπ.
Αρκετοί προσπάθησαν να βάλουν <κόκκινες γραμμές> και δεν τα κατάφεραν, και από την άλλη κάποιοι υιοθετούν τακτική <σκληρής γραμμής> απέναντι σε όσους διαφωνούν, κάνουν διαρροές και απειλούν με έκτακτο συνέδριο (real news Κυριακής), κάτι που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη βάση. Μία τέτοια γραμμή είναι βέβαιο ότι ακολουθείτε μεμονωμένα από κάποια στελέχη που δεν έχουν την έγκριση του Προέδρου. Πολλά όμως θα ξεκαθαριστούν στις Συνελεύσεις που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. 
Παντελής Πασπαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: