Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τα μηνύματα των φοιτητικών εκλογών...από τον Κώστα Πανταζή ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από αυτό των προηγούμενων αναμετρήσεων.
Η πολιτική συγκυρία, η οικονομική κρίση, τα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί αυτή, προφανώς και είχαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης του εκλογικού αποτελέσματος.
Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητών και σπουδαστών που συμμετείχαν στη φετινή εκλογική μάχη, επέλεξαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΠΑΣΠ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και να...
 συρρικνώσουν τις δυνάμεις της συντήρησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως εκφράζονται από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Αυτή η επιλογή στέλνει πολλαπλά μηνύματα1. Επιβραβεύει τη συνεπή παρουσία της Παράταξής μας, της ΠΑΣΠ, στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Δικαιώνει τον αγώνα μας για Διαφάνεια και Δημοκρατική οργάνωση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τον αγώνα μας για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, που αξίζει στους φοιτητές και σπουδαστές.
2. Η ψήφος των φοιτητών στέλνει καθαρό μήνυμα καταδίκης της Νέας Δημοκρατίας, του πρόσφατου κυβερνητικού της παρελθόντος, αλλά και της αδιέξοδης πρότασής της για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
3. Στέλνει καθαρό μήνυμα στις παρατάξεις της παραδοσιακής Αριστεράς. Η στασιμότητά τους αποδεικνύει ότι οι αδιέξοδες, ανεύθυνες και ανεφάρμοστες πολιτικές προτάσεις δεν εμπνέουν τους νέους της πατρίδας μας. Ταυτόχρονα όμως, η ανάδειξη της ΠΑΣΠ στο κύριο πόλο της προοδευτικής πλειοψηφίας που διαμορφώνεται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, τους θέτει και ενώπιον των ευθυνών που έχουν να βρει η πλειοψηφία αυτή κοινό βηματισμό, ώστε να οδηγήσει το νεολαιίστικο κίνημα σε νέους και δημιουργικούς αγώνες.
Τέλος, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι χιλιάδες νέοι, που συμμετείχαν πέρυσι στη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, φέτος απείχαν. Για μας το μήνυμά τους έχει νόημα και η στάση τους έχει τη δική της αξία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι στάση αμφισβήτησης.
Σε αυτή τη στάση, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΠ θα απαντήσουν δημιουργικά.
Είναι ευθύνη μας να είμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια του Ελληνικού Λαού για την αναγέννηση της πατρίδας μας.
Ξέρουμε ότι για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας απαιτούνται αλλαγές. Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και δομής του Κράτους. Αλλαγές στη νοοτροπία μας.
Αυτές τις αλλαγές είναι ευθύνη των νέων ανθρώπων να τις υποδείξουν και να τις διεκδικήσουν.
Είναι ο γόνιμος αγώνας για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: