Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ο Έλβις Κοστέλο ακυρώνει συναυλίες στο Ισραήλ

Ο τραγουδιστής Έλβις Κοστέλο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει δύο συναυλίες του στο Ισραήλ, εξαιτίας ανησυχιών για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και καθώς ενδέχεται να ερμηνευτούν ως πολιτική κίνηση.

Δικαιολογώντας την απόφασή του, ο Κοστέλο είπε ότι ήταν “θέμα του ενστίκτου του και της συνείδησης του" και “πάρα πολύ σοβαρό και σύνθετο” και ζήτησε συγνώμη από τους κατόχους εισιτηρίων, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη πριν από τις συναυλίες.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Κοστέλο ανέφερει: "Δεν μπορώ παρά να πιστέψω ότι ανάμεσα στο κοινό που θα παρακολουθούσε τις συναυλίες μου θα υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησής τους σχετικά με τον εποικισμό και που καταγγέλλουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι παλαιστίνιοι πολίτες, που φτάνουν ως τον εκφοβισμό και τον εξευτελισμό στο όνομα της εθνικής ασφάλειας".

Πρόσθεσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πως δεν θα ξανά δεχτεί πρόσκληση από το Ισραήλ, γεγονός για το οποίο "λυπάται". Ο ίδιος κατέληξε με τη φράση "με την ελπίδα για ειρήνη και κατανόηση".

Η Ισραηλινή υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λιμόρ Λιβνάτ από τη μεριά της αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την απόφαση του Κοστέλο: "Δεν αξίζει σε έναν καλλιτέχνη που μποϊκοτάρει τους θαυμαστές του στο Ισραήλ να εμφανίζεται μπροστά τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: