Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALEX PAK - Mόνη λύση η συσπείρωση στο σωματείο μας και η αλληλεγγύη.

Αθήνα, 2/2/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παρ’ ότι είμαστε απλήρωτοι επί τρεις σχεδόν μήνες, χωρίς η εταιρεία να νοιάζεται πως ζουν οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας, αν μπορούμε ή όχι να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, τα έξοδα μετακίνησης από και προς την εργασία μας, αν μπορούμε να εργαστούμε σε χώρους χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, μιας και δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε όλοι μας προβλήματα υγείας με το πολικό ψύχος που επικρατεί, και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι μας στις παραμεθόριες περιοχές (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα κ.λπ.), η μόνη σκέψη της διοίκησης είναι να μας οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση.
Στόχος της διοίκησης είναι να εφαρμόσει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία, αποδεικνύοντας έτσι στους εργαζόμενους της την «εκτίμηση» της για την πολυετή προσφορά τους στα κέρδη που συσσώρευε επί σειρά ετών !
Αρνείται, «εγωϊστικά» πλέον, τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, δηλαδή να διαβουλευτεί με το σωματείο μας και απειλεί να κοινοποιήσει εξώδικα τους συναδέλφους οι οποίοι συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους και να μην αποδέχονται την παράνομη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

Και σαν έφταναν όλα αυτά...
                                                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
Τον ξυλοδαρμό συναδέλφου μας στο κατάστημα της Παλλήνης, που έγινε το Σάββατο 28/1/2012, από «αγανακτισμένο» δήθεν πελάτη καταναλωτή, ο οποίος παράλληλα επιβραβεύτηκε για την πράξη του αυτή από τη Διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα από τον κ. Ιωάννη Βάσιλα και τον κ. Βασίλειο Κουτσοκώστα, οι οποίοι δεν προστάτευσαν ως όφειλαν τον εργαζόμενο, αλλά κατ’ ουσία επικρότησαν αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, λέγοντας στους εργαζόμενους ότι «σε εποχές κρίσης οι πελάτες είναι πολύτιμοι» !!!

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης, η οποία αποδεικνύει στην πράξη την αξία και το σεβασμό που δείχνει στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η μόνη λύση στην απαράδεκτη αυτή εργοδοτική τακτική αποτελούν η συσπείρωση στο σωματείο μας και η μεταξύ μας αλληλεγγύη.
Για το Δ.Σ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
ΜΗΝ   ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ   ΚΑΝΕΝΑ   ΕΓΓΡΑΦΟ 
ΑΠΟ   ΜΕΡΟΥΣ   ΤΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
6942939075 - Αργυρού Μαρία
6970833645 - Μαυρομμάτης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: