Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σε πορεία προγραμματικής συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ με την Λούκα Κατσέλη

Συμφωνία έβγαλε η συνάντηση.
Κοινά σημεία διαπίστωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησής του.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα -«σε μια εποχή φθήνιας, που οι ορκισμένοι εχθροί ενώνονται σε ανίερες συμμαχίες για να μη χάσουν τα οφίτσια» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η στάση θα εκτιμηθεί από τον λαό».
Το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: θέλουμε ή όχι ακηδεμόνευτη προοδευτική κυβέρνηση για τον τόπο, που θα βάλει τέλος στην πολιτική λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης και των ανισοτήτων, είπε η Λούκα Κατσέλη και προσέθεσε:
«Ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε την απόφαση ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν και αναζητούν προοδευτική διακυβέρνηση».

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Όταν γράφεται ιστορία έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε, τι κάνουμε. Διαλέγουμε. Αυτό κάναμε όσοι από εμάς στην Κοινωνική Συμφωνία ήμασταν βουλευτές, καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Και προσωπικά αυτό έκανα τον Οκτώβριο, όταν καταψήφισα το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Το δίλημμα σήμερα, το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε ή όχι μια ακηδεμόνευτη προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο; Μια κυβέρνηση η οποία θα βάλει τέλος στην πολιτική της λιτότητας, της βαθιάς ύφεσης, της έκρηξης της ανεργίας, των μεγάλων ανισοτήτων, της βίαιης αναδιανομής εισοδήματος και πλούτου από τον ευρωπαίο και Έλληνα φορολογούμενο, από τον εργαζόμενο και συνταξιούχο στους κερδοσκόπους, στην τραπεζοκρατία, στην ολιγαρχία;

Εμείς ως Κοινωνική Συμφωνία πήραμε μια απόφαση, ότι θα στηρίξουμε τις γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου που θέλουν κι αναζητούν μια προοδευτική διακυβέρνηση. Βασική συνιστώσα αυτών των δυνάμεων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, με απόφαση της πρώτης μας συνάντησης στελεχών, αποφασίσαμε να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση για την επόμενη μέρα, για τις 18 του Ιούνη, για μια προοδευτική διακυβέρνηση.

Ήδη, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει γίνει μια σημαντική πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί αυτή η προγραμματική συμφωνία, ένα πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο θα στοχεύει στην παραγωγική αναδιάρθρωση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση με αξιοπρέπεια.

Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το διακύβευμα, γι αυτό θα αγωνιστούμε.
Γι αυτό ως Κοινωνική Συμφωνία θέλουμε να συμβάλουμε πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: