Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενόψει του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, διαμήνυσε ότι «τα χειρότερα έρχονται». 
«Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία και τα χιλιάδες λουκέτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι «ανήμπορη» να προβάλλει την οποιαδήποτε διεκδίκηση απέναντι στην τρόικα.
«Μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για κούρεμα στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό κούρεμα με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, καλεί τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, «αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: