Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Για ποια αγάπη προς την πατρίδα μιλούν στη ΝΔ;

“ Τα λαγωνικά της ομάδας αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας "ξετρύπωσαν" ακόμη μία «αποκλειστικότητα» ”
Του Χρήστου Καραγιαννίδη
Ορισμένα ερωτήματα προς τα στελέχη της κυβέρνησης «Έχουν περάσει 48 ώρες από την αποκάλυψη της δήλωσης του βουλευτή του Σύριζα Καραγιαννίδη που αμφισβητεί τα “εθνικά σύνορα” της πατρίδας μας και ακόμα και αυτή την ώρα ο κ. Καραγιαννίδης παραμένει στέλεχος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Ανακοίνωση της ΝΔ 25/4/2013 
Τα λαγωνικά της ομάδας αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας "ξετρύπωσαν" ακόμη μία «αποκλειστικότητα», εντούτοις υπάρχει κάτι ανησυχητικό που δε μπορώ να το προσπεράσω. Ή μάλλον δύο είναι τα ανησυχητικά: το πρώτο είναι η ηχογράφηση ομιλιών μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από «δημοσιογράφους» και η δημόσια αναπαραγωγή τους σε ιστοσελίδα και το δεύτερο η επιμονή ενός κόμματος να διαγραφεί μέλος ενός άλλου κόμματος. Δε τιμά ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία να ορίζει την ατζέντα της πολιτικής της επικοινωνίας γύρω από θέματα που "αναδεικνύουν" κιτρινίζοντα διαδικτυακά κι έντυπα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται τελικά ότι οι ακροδεξιοί που έχουν βρει στέγη στη ΝΔ έχουν μια πολύ στενή αντίληψη για τη δημοκρατία.


Όμως, εφόσον εγκαλούμαι για μη πατριωτική στάση, θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα προς τα στελέχη της κυβέρνησης: Σε ποιον ανήκει το λιμάνι του Πειραιά; Σε ποιον ανήκει ο ΟΤΕ; Σε ποιον ανήκει το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος; Σε ποιους παζαρεύουν να πουλήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, τις ακτές, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ; Πώς σκέφτονται αυτή τη φορά να δικαιολογήσουν τις 15.000 απολύσεις μόνιμων εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα που προετοιμάζονται από το νέο μίνι μνημόνιο που εισηγούνται; Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα για να κατανοήσουμε το πραγματικό περιεχόμενο του «πατριωτισμού» της τρικομματικής κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να αρκεί μία αναφορά στο νομοσχέδιο για τη ναυτιλία που υπερψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα αυτή η κυβέρνηση, το οποίο είναι γραμμένο από τους εφοπλιστές για τους εφοπλιστές.

Πόσα ευρώ έχουν συνεισφέρει οι εφοπλιστές ως οι ταξικοί «συνοδοιπόροι» της τρικομματικής κυβέρνησης, στην ελληνική οικονομία; Οι παραγγελίες, κόστους δισεκατομμυρίων, πλοίων στην Κίνα και τη Νότια Κορέα πόσο πατριωτικές κρίνονται από τα στελέχη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, οι οποίοι με τη στάση τις υπερασπίζονται; Επιπλέον, ένα κόμμα που όχι μόνο έχει συμπεριλάβει, αλλά και που έχει τοποθετήσει σε υπουργικούς θώκους και σε άλλες θέσεις κλειδιά πολιτικούς με ακροδεξιές αντιλήψεις και ανάλογο παρελθόν, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Σπύρος-Άδωνης Γεωργιάδης μάλλον δεν μπορεί να δίνει μαθήματα ηθικής.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας, είναι τόσο ανυπόστατο όσο ανυπόστατη είναι και η υπόλοιπη προπαγάνδα που εξαπολύει η κυβέρνηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Ωστόσο, η ίδια η ζωή θα αποδείξει το ψευδεπίγραφο αυτών των ισχυρισμών. Η αλήθεια εξάλλου δε βρίσκεται στα γραφεία που συνεδριάζουν τα επιτελεία των τριών μνημονιακών κομμάτων, βρίσκεται στην κοινωνία, στα κινήματα αντίστασης που γεννιούνται κατά τόπους και που είναι ικανά να συμπαρασύρουν ανατρεπτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: rednotebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: