Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ένα μεγάλο group του facebook ( Είμαστε ΠΑΣΟΚ, είμαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ) κλείνει!!!....

Φίλοι, φίλες Σύντροφοι-ες και συναγωνιστές-στριες ,
Αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση των groups, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ (ΓΚΡΟΥΠ και ΣΕΛΙΔΑ) Οι λόγοι που οδηγούμαστε σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί και σύνθετοι, πολιτικοί και προσωπικοί. Προσπαθήσαμε μέσα από τη δημιουργία αυτών των groups να δώσουμε τις κοινωνικές μας μάχες δυναμικά ως Αριστεροί Σοσιαλιστές και μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δυστυχώς οι εξελίξεις και η πορεία του Κινήματος ως Κυβέρνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Αδυνατούμε πλέον να υπερασπιστούμε ενιαία τον τίτλο αλλά και τον εσωτερικό διάλογο που ενώ αποτελούσε πρωταρχικό μας στόχο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχει κανένα νόημα. 
Σας επισυνάπτουμε την τελευταία Απόφαση - Ανακοίνωση που εκδώσαμε το Μάρτιο του 2010 δίνοντας σε όλους σας ραντεβού το Σεπτέμβρη για τη συνέχιση των κοινωνικών μας αγώνων ενάντια πάντα στον Φιλελευθερισμό και πάντα με στόχο τη ανασυγκρότηση Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Αριστεράς ...καλούς αγώνες σύντροφοι
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Συντρόφισσες και σύντροφοι,Τα νέα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμιζόμενη με τα κελεύσματα των Βρυξελλών, δηλαδή της νεοφιλελεύθερης πλειοψηφίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν όλους εμάς τους Έλληνες σοσιαλιστές αντιμέτωπους με την πιο σκληρή πραγματικότητα. Εκείνη που δεν θέλαμε μέχρι τώρα να παραδεχτούμε, ότι δηλαδή η χώρα μας έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία και αξιοπρέπεια εδώ και καιρό υπό το κράτος συνθηκών που δεν μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε πολιτικές που υπηρετούν το λαό και την προκοπή του, αλλά τους δημοσιονομικούς δείκτες και το «σκληρό» ευρώ.
Η κυβέρνηση «όμηρος» αυτής της πραγματικότητας δείχνει να μην μπορεί να αντισταθεί και επέλεξε να «παίξει» το παιχνίδι με τους κανόνες που της υπαγορεύτηκαν, πράγμα που έρχεται όμως σε κάθετη αντίθεση τόσο με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, όσο και με τις στοιχειώδεις διαχρονικές αρχές και αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Σοσιαλισμού, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Εδώ λοιπόν καλούμαστε τώρα εμείς να δούμε, να κρίνουμε και να αποφασίσουμε, ως ελεύθεροι άνθρωποι και ως δημοκράτες Αριστεροί μέλη του ΠΑΣΟΚ, ποια στάση θα κρατήσουμε έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, ότι το Κίνημά μας ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα.Έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του αποτελούν τη κύρια ικανή πολιτική δύναμη να επιφέρει κοινωνικές αλλαγές και να εφαρμόσει ουσιαστικές φιλολαϊκές πολιτικές στον τόπο, αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες «από τα κάτω» αλλά και μέσα από τα κινήματα, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μέτρων που μας επιβλήθηκαν από την ευρωπαϊκή οικονομική ολιγαρχία και την προσκείμενή της πολιτική πλειοψηφία στην ηγεσία και στους θεσμούς της Ένωσης, καθώς και για την αναθεώρηση του σύμφωνου σταθερότητας και ανάπτυξης.Ως ΚΙΝΗΣΗ Πολιτικής Διαβούλευσης μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, προτιθέμεθα να καλέσουμε τους συντρόφους μας της δημοκρατικής Αριστεράς σε ανοιχτές διαδικασίες – συζητήσεις με θέμα «Στην Ευρώπη του Νεοφιλελευθερισμού ποια θα είναι η απάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών», των οποίων το πρόγραμμα διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

8 Μαρτίου 2010, ΚΙΝΗΣΗ Πολιτικής Διαβούλευσης μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ
(η κατάργηση θα γίνει την Δευτερα το βράδυ)

4 σχόλια:

stefanos είπε...

Εάν είσαστε οπαδοί, φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ (και ειδικά παλαιοί τέτοιοι) και δεν έχετε καταλάβει τίποτα ή δεν βρίσκεται τον τρόπο να τοποθετηθείτε πολιτικά μέσα στον οργανωμένο χώρο που ανήκετε τότε μπορείτε να πάτε όπου θέλετε.
Εδώ άνθρωποι που είναι Αριστεροί και Προοδευτικοί γενικότερα, αλλά όχι ΠΑΣΟΚ, όπως ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου κ. Γιάννης Βούλγαρης, έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει στην πατρίδα μας...
Σας αφιερώνω ένα απόσπασμα άρθρου του:
"Στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς υποστήριξαν ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει κινηθεί πολύ στα δεξιά υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πολύ στα αριστερά οπισθοδρομώντας σε μια «νεοκομμουνιστική» εκδοχή, υπάρχει πολιτικό κενό για το νέο κόμμα. Η επιχειρηματολογία είναι λανθασμένη.
Πρώτον, γιατί αν το κενό όντως υπήρχε, θα ήταν τόσο μεγάλο ώστε ένα μικρό κόμμα απλώς θα έπεφτε στο πολιτικό βάραθρο, χωρίς να πείθει ότι μπορεί να το καλύψει.
Δεύτερον, το ΠΑΣΟΚ δεν διεκπεραιώνει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά μια πολιτική ειδικών συνθηκών, μια πολιτική εθνικής αναγκαιότητας, από την οποία εξαρτάται η τύχη της Ελλάδας για δυο - τρεις γενιές. Αυτή η πραγματικότητα δεν περιγράφεται ούτε χαρακτηρίζεται πλέον με τρέχοντες όρους Αριστεράς - Δεξιάς, αλλά με όρους έκτακτης εθνικής ανάγκης.
Η κοινωνία το καταλαβαίνει καλύτερα από τα κόμματα, αφού ο κ. Σαμαράς παρότι γνωρίζει καλά την αναγκαιότητα αφήνει μόνο του το ΠΑΣΟΚ να τη διεκπεραιώσει ελπίζοντας να εισπράξει τη φθορά, ενώ το ΚΚΕ και ο κ. Αλαβάνος (αν καταλάβαμε καλά) θέλουν να δώσουν ένα χεράκι βοήθειας να χρεοκοπήσει η χώρα ώστε να «συνειδητοποιηθούν πολιτικά» οι εργαζόμενοι...(κλπ)"
Και κάτι άλλο σημαντικό (για μένα τουλάχιστον): Οι πραγματικοί Πασόκοι και δημοκράτες σοσιαλιστές θα δώσουν τη μάχη της φυσιογνωμίας του κόμματος στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα ανοίξουν τέλος φθινοπώρου. Κάθε άλλη προσπάθεια ρευμάτων, πρωτοβουλιών και φορουμ παραπέμπουν αλλού...
Κλείνω επισημαίνοντας ξανά τις τεράστιες ευθύνες του σ. Πρόεδρου για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Πάνω από τα μέτρα, τα μνημόνια και τις τρόϊκες, η πατρίδα κινδυνεύει από τη μη-λειτουργία του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος που μπορεί να εκφράζει κάθε φορά τους μισούς περίπου Έλληνες. Και δεν έχω δει κανένα λαλίστατο "αριστερό" πασόκο να θέτει επί του θέματος πολιτικά και Καταστατικά ζητήματα, πάντα μέσα στο χώρο μας...

Unknown είπε...

ο λαός Στεφανε καθε μερα που περναει θα καταρριπτει συνεχως την αγονη θεωρια του «μονόδρομου».και ο καθένας αναλογα με το τι πιστευει επιλέγει και τις αξιες που υπερασπιζεται.
Εμεις διαλεγουμε σημερα να υπερασπισουμε πανω απ ολα ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ και την παγια αξια που απορρεει από την Ιστορικη σοσιαλιστική του ταυτότητα....

HARIS είπε...

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ [Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ] ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΡΑΡΜΟΖΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ...ΕΝΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠ/ΝΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΑΝΕΒΗ ΣΤΟ 165% ΤΟΥ ΑΕΠ ΑΠΟ 125% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΗ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.[ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ] ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΩΡΑΙΣΟΥΝ... Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΥΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΗ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..

stefanos είπε...

:-)
φαίνεται ότι βρίκα το σωστό μέρος της απάντησης που είχα για τον "θυμωμένο HARIS"...
:-)

@HARIS (λοιπόν)
Τα στερεότυπα που δημιουργούν φοβίες,
οι ιδεοληψίες που δημιουργούν μανίες
(αλλά και γραφικότητα)
και η χρήση ιδεολογικού χαρακτήρα ορολογιών
όπου πάνω τους εξαντλείται η πολιτική συζήτηση
(και τα κοινωνικά προβλήματα)
αποτελούν το Πρόβλημα.
Δες τι λές με τρόπο ανεύθυνο:
Ο Παπανδρέου συνομιλεί με τον Σόρος
υπονοώντας ότι παίρνει κατευθύνσεις
από τους κερδοσκόπους, κλπ…
Αυτό δε το βασίζεις σε αποδείξεις
αλλά στο αντι-ΠΑΣΟΚ μένος σου
και το συνταιριάζεις με γενικότερες εξελίξεις
όπου ο καθένας θα μπορούσε να δώσει
100άδες εξηγήσεις, κ.ο.κ.
Άλλο παράδειγμα:
Λες με κεφαλαία πάντα, ότι
[ο ΓΑΠ] ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ
ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!
Πως θα δεχόσουν τον αντίλογο
που θα διατύπωνε την άποψη
ότι ο Παπανδρέου δρα κάτω από την πίεση οικονομικού εκβιασμού
και χωρίς εναλλακτικές αφού πολύ απλά
είναι ένας χρεοκοπημένος οφειλέτης;
Νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε…
Ναι;

(αν όχι,
ο Θεός να βάλει το χέρι του)