Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !...

Η αγορά δομημένων ομολόγων από τα ταμεία ήταν μία συντονισμένη επιχείρηση από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» αναφέρεται στα τρία πορίσματα που είχε συντάξει για την υπόθεση ο Γιώργος Ζορμπάς πριν την αποπομπή του. Αύριο, ο πρώην επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος καταθέτει στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.
Στα πορίσματα που αφορούν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΦΥΕ και ΤΣΠΕΑΘ υπονοείται (αν και δεν κατονομάζεται), ότι ο πολιτικός χώρος είναι η Νέα Δημοκρατία. Όπως επισημαίνεται, η αγορά σύνθετων ομολόγων έγινε σε συνεργασία με κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Ζορμπάς αναφέρει για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων ότι υπάρχουν ενδείξεις δωροληψίας «κατευθυνόμενων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων». Προσθέτει ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι είχαν γνώση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ τέσσερις μήνες πριν εκδοθεί, υπογραμμίζοντας ότι "η γνώση αυτή προϋποθέτει την ύπαρξη υψηλών ενημερωτικών γνωριμιών.
Για τους προέδρους του Ταμείου -το οποίο υπέστη βλάβη από την αγορά του ομολόγου, όπως σημειώνει- γράφει ότι "ούτε άπειροι, ούτε ανίδεοι ήταν".
Στο πόρισμα για την υπόθεση αγοράς ομολόγου ονομαστικής αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών αναφέρεται ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις περί τελέσεως απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και ύπαρξη ενδείξεων περί τελέσεως δωροδοκίας.
Οι ίδιες ενδείξεις εντοπίζονται και στο πόρισμα που αφορά στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Γίνεται επίσης αναφορά στις σχέσεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή με τον τότε τότε πρόεδρο του δ.σ. του Ταμείου Δ. Καπράνο. Πρόκειται για τον Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος τον γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια, τον Δημ. Αβραμόπουλο ο οποίος τον είχε διορίσει στον νοσοκομείο «Μεταξά» και τον Π. Παναγιωτόπουλο που τον τοποθέτησε στο ταμείο των δημοσιογράφων.
Τα πορίσματα είχαν επιστραφεί στον Γ. Ζορμπά ως "μη σύννομα".
 
Από το http://www.blogger.com/(http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=184822)

Δεν υπάρχουν σχόλια: