Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης και συλλογικής περισυλλογής για ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Είναι ημέρα που οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, έξω από κάθε διεθνή και ανθρωπιστικό κανόνα, εισέβαλαν στην Κύπρο και κατέλαβαν τη βόρεια πλευρά του νησιού. Η παράνομη κατοχή συνεχίζεται ως σήμερα.
Μας φέρνει στο νου τους αγωνιστές, τους αγνοούμενους, τα δεινά που επιφύλαξε η τουρκική εισβολή με αφορμή το πραξικόπημα των «ανδρείκελων» της ξενοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών.
Μας θυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Κύπρο.
Εδώ και 36 χρόνια, το Κυπριακό ζήτημα παραμένει ανοιχτό ως ζήτημα εισβολής και κατοχής από...
την Τουρκία. Και αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Η ουσία είναι η κατοχή και η συνεχιζόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αρχών της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. διακηρύσσει τη σταθερή της προσήλωση στη λύση του Κυπριακού.
Αγωνιζόμαστε για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα συμφωνήσουν ελεύθερα οι δύο Κοινότητες. Μια λύση δημοκρατική, που να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Στις βάσεις του κοινοτικού κεκτημένου, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια λύση που τερματίζει την κατοχή και αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του συνόλου του Κυπριακού λαού.
Μια λύση όμως που προϋποθέτει, πάνω απ’ όλα, αλλαγή στρατηγικής από την Τουρκία. Προϋποθέτει τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών της τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Προϋποθέτει την απόσυρση από την Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη συνεργασία της στην πορεία επίλυσης.
Σήμερα, 36 χρόνια μετά το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. απευθύνει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας αλλά και αποφασιστικότητας.
Αγωνιζόμαστε και σήμερα για να δικαιώσουμε τους αγώνες και τις θυσίες, ώστε να πάψει η Κύπρος να είναι διαιρεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: