Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΕΓΣΣΕ ϋber alles!

Από το Μαρικάκι
Ίδρωνε και ξεϊδρωνε πριν λίγο καιρό ο Loverδος να μας πείσει ότι επιδίδονταν σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να περισώσει τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και άλλα ψίχουλα για κατηγορίες εργαζομένων. Τώρα είμαστε βέβαιοι ότι δεν το έκανε! Γιατί ο Loverδος είναι εραστής της ισότητας! Στον πάτο του καζανιού θα είμαστε όλοι ίσοι. Το αποδεικνύει και το χθεσινό προσωπικό του «πραξικόπημα» ( η προαναγγελία του για την ακρίβεια): Καμία συλλογική σύμβαση πάνω από την εθνική, όλες ... από κάτω. Όποια ΣΣΕ ή διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ μετά την ψήφιση του Μνημονίου δίνει αυξήσεις πάνω από το 1,5% κακό του κεφαλιού της. 

Και μας προειδοποίησε (απορίας άξιον γιατί δεν το άφησε να το ανακοινώσει τελευταία στιγμή) ότι την ερχόμενη εβομάδα με νομοθετική πρωτοβουλία θα καταργηθούν περιπτώσεις ΣΣΕ και ΔΑ που ξεπερνούν την αύξηση της ΓΣΕΕ. «Αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε» αναφώνησε σχεδόν προσβεβλημένος από την αδικαιολόγητη ανομοιογένεια των ΣΣΕ που αντίκεινται στις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης τις οποίες μοιράζεται με όλους εμάς! Ανέφερε δε ως «κραυγαλέο» παράδειγμα σύμβαση που δίνει δεύτερη αύξηση εντός του 2010 ύψους 3%!
Είπε, όμως και το άλλο: «Εμείς, ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει». Ε, μα τώρα ξηγιέσαι σωστά! Η «υπαλληλική πειθαρχία» είναι το θέμα. Της κυβέρνησης εννοείται...
topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: