Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Αντιδρούν στην εξαγορά οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank και του ΤΤ

Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την πρόταση εξαγοράς των δύο τραπεζών από την Τράπεζα Πειραιώς.
Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αύριο, Παρασκευή, απαντούν οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας. Η αντίδρασή τους είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς κάνουν λόγο για «Κορυδαλλό» στον οποίο θα μπουν οι «εκποιητές» και «ξεπούλημα».
Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας αναφέρει:
«Επίθεση κατά της Αγροτικής Τράπεζας και κατ΄ επέκταση ενάντια στον αγροτικό τομέα, εκδηλώθηκε από το μεταπρατικό ιδιωτικό κεφάλαιο, σήμερα το πρωί !
Η Τράπεζα Πειραιώς, διά του κ. Σάλλα, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ., έναντι ευτελούς τιμήματος και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να πει το ΝΑΙ…
Σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο ένας άφρων θα έφτανε να ξεπουλήσει κρατική περιουσία, αντί «πινακίου φακής»,
Προειδοποιούμε τις επίδοξους εκποιητές να μην το τολμήσουν !...
Αν το επιχειρήσουν, να γνωρίζουν, πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απ΄ ευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!
Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ προχωράμε σε 24ωρη πανελλαδική, προειδοποιητική, Απεργία, αύριο Παρασκευή 16-7-2010, λέγοντας ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!»
Οι εργαζόμενοι του ΤΤ με ανακοίνωση εκφράζουν την αντίθεση τους και καλούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να πάρουν σαφή θέση. Παράλληλα σήμερα πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και αύριο 16-07-2010 προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία.
«Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την πολύφερνη νύφη που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι καλούν τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών «να πάρουν επιτέλους μία σαφή και ξεκάθαρη θέση για το μεγάλο σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ιδιώτες τραπεζίτες να επιτίθενται στην περιουσία του Ελληνικού λαού, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στο ξεζούμισμα της Ελληνικής κοινωνίας και στην χρεωκοπία της οικονομίας».
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ «σε αυτή τη συγκυρία που παγκοσμίως κρατικοποιούνται τράπεζες, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν θέσεις στον ‘ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ’ θα αποτολμήσουν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ξεπουλήματος».
«Θα παρακολουθούμε πολύ στενά μαζί με τους Συλλόγους Μέλη της τις εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση αυτή και θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις Τράπεζες, αλλά και των συμφερόντων της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: