Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΠΡΙΝ....ΚΑΙ...ΜΕΤΑ

ΠΡΙΝ.....
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι θα θέσει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί σήμερα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Η στήριξη των τραπεζών δεν θα γίνει χωρίς ανταλλάγματα, όπως συμβαίνει τώρα με τη ΝΔ. Εφόσον χρειαστεί και εφόσον η απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών δεν εξασφαλίζεται από τους μετόχους τους, το ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις τραπεζών.
ΜΕΤΑ...
Το Ελληνικό Δημόσιο έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, επιστολή με πρόταση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των πακέτων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. 
ΣΧΟΛΙΟ.....Λήθη (μυθολογία) Στην ελληνική μυθολογία η Λήθη ήταν θυγατέρα της Έριδας και προσωποποίηση της λήθης, δηλαδή της λησμονιάς. Την θεωρούσαν μία από τις Ναϊάδες Νύμφες. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Λήθη ήταν η μητέρα των τριών Χαρίτων.
Από τη Λήθη πήρε το όνομά της μία πηγή και ποταμάκι στον `Αδη, από τα οποία έπιναν οι νεκροί για να λησμονήσουν την επίγεια ζωή τους. Επίσης, στη Βοιωτία υπήρχε κοντά στο Μαντείο του Τροφωνίου η πηγή της Λήθης, όπως και η πηγή της Μνημοσύνης. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι η Λήθη ήταν αδελφή του Θανάτου και του Ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: