Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

VPRC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%

“ Σε άλλη μια δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται έναντι της Νέας Δημοκρατίας ”
Σε άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας με 2,5%.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 29,5%, η Νέα Δημοκρατία 27% και ακολουθούν: Η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5%, ενώ άλλο κόμμα ψηφίζει το 6%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 16,6%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 9,1%.

Ένα από τα ενδεικτικότερα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι ότι το 76% πιστεύει πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% στη σωστή.

Επίσης πολλές από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν έδαφος στην κοινωνία: 86% είναι υπέρ της επανόδου του κατώτατου μισθού στην προ Μνημονίων εποχή και άλλοι τόσοι αξιώνουν φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Ταυτόχρονα υψηλά είναι τα ποσοστά υπέρ της διαγραφής του μεγαλύτερου χρέους, ενώ το 78% ζητάει συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Να μην περάσει ο δημόσιος πλούτος στα χέρια των ιδιωτών διεκδικεί το 70%, όταν 51% θέλει τις τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο.Επίσης την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των Μνημονίων και αντικατάστασή τους από σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας υιοθετεί επίσης το 78%.

Συνολικά τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης της VPRC  η οποία περιλαμβάνει: -Τι λένε οι πολίτες για τα media; - Ποιά η προοπτική για το μέλλον; - Ποιά η εικόνα των πολιτικών κομμάτων - Γίνονται αποδεκτές και σε ποιό βαθμό οι προτάσεις της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της κρίσης, δείτε τα ΕΔΩ
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: