Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στην Ισπανία για ένα μέτωπο του Νότου ο Τσίπρας

Στην Ισπανία θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να προωθήσει τη θέση για την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στις πολιτικές λιτότητας.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με δυνάμεις της αριστεράς και με κοινωνικούς φορείς, θεωρώντας ότι, πέραν της ανάγκης συνεργασίας σε πολιτικό επίπεδο, είναι αναγκαία και η σύμπηξη ενός μετώπου σε επίπεδο κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για την ποιότητα της δημοκρατίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης.
Κατά την επίσκεψή του στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εκφράσει και δημόσια τον προβληματισμό του, δεδομένου ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία έχουν υποφέρει από δικτατορίες και περιόδους ανωμαλίας.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, αναφέρουν οι πληροφορίες, μείζον θέμα την ανάγκη ενεργοποίησης ευρύτερων πολιτικών, κοινωνικών και πνευματικών δυνάμεων για την προστασία και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται, άλλωστε κι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου. Η προετοιμασία της Συνόδου συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και εκτιμάται ότι μεγάλα Ευρωπαϊκά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, θα πάρουν μέρος. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την πραγματοποίηση 15 θεματικών συνελεύσεων με στόχο την προώθηση κοινών δράσεων.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: