Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σκούζει η περιθωριακή ακροδεξιά του Σαμαρά

“ Οι πλάνοι πλανώνται πλάνην οικτρά… Ο υπόνομος της ιστορίας τους περιμένει. ”
Εν όψει της εκλογικής συντριβής της ήδη συρρικνωμένης Νέας Δημοκρατίας, στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου και ο συρφετός των ακροδεξιών που έχει περιμαζέψει ο μερκελιστής πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο κόμμα του, εκδηλώνουν όλο και πιο πολύ τον πανικό τους, καθιστώντας όλο και πιο δηλωτική την επικινδυνότητά τους. 
Η γραφική και επικίνδυνη ακροδεξιά κλίκα που κυβερνά τη χώρα από το καλοκαίρι του 2012, επιστρατεύει κάθε μέσο ώστε να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, να παραποιήσει την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες και να γαντζωθεί όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία με αντικειμενικό σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών και της ντόπιας διαπλοκής.


Ο εσμός των δοσίλογων και τα τσιράκια τους, βάλθηκαν τώρα με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», να πείσουν τον ελληνικό λαό για την δήθεν «επικινδυνότητα» της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, παράγοντας και αναπαράγοντας ψεύδη και προπαγανδίζοντας ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

Οι γαλάζιοι εκτοξευτήρες λάσπης, μην έχοντας πολιτικά επιχειρήματα, μην έχοντας καμία λαϊκή και κοινωνική νομιμοποίηση, επιλέγουν να διαβάλλουν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα επανασχεδιάζουν την υλοποίηση της «της στρατηγικής του τρόμου».

Η περιθωριακή ακροδεξιά ομάδα που κυβερνά την Ελλάδα οδηγώντας την στην καταστροφή, έχει επιστρατεύσει εκτός από τη γαλάζια μονταζιέρα, κάθε παρακμιακό θρασίμι της δημοσιογραφίας, όπως εκείνα που διακινούσαν πλαστές αποδείξεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριων πριν από τις εκλογές του 2012, για να «χτυπήσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλπάζει προς την εξουσία, αλλά και κάθε αντιμνημονιακή πολιτική και κοινωνική δύναμη.

Ταυτόχρονα τα ακροδεξιά απομεινάρια που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα Σαμαρά, επιλέγουν την στρατηγική της κατατρομοκράτησης και φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής στο διαδίκτυο, με μηνύσεις να υποβάλλονται εναντίον χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δικογραφίες να σχηματίζονται.

Πέραν της επικοινωνιακής στρατηγικής και της "στρατηγικής του τρόμου" που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου, τώρα ο ακροδεξιός πρωθυπουργός και το επιτελείο του, αλλά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεφτιλίζονται με αφορμή το μέγεθος, αλλά και τη δυνατότητα διάθεσης του υποτιθέμενου πρωτογενούς πλεονάσματος. Η επίκληση της ύπαρξης του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μείνει στην ιστορία ως πρώτη μεγέθους επικοινωνιακή φούσκα της πλέον λαομίσητης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο. 

Δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα, δεν έχουν πολιτικό λόγο. Διαθέτουν μόνο μονταζιέρες τις οποίες χειρίζονται αργόσχολοι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι. Διαθέτουν μόνο περίσσιο θράσος ώστε να εμπαίζουν απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό. Διαθέτουν περίσσια δουλοπρέπεια ώστε να υποτάσσονται σε κάθε συμφέρον. Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, το μόνο που πράττουν ειναι να εκτοξεύουν λάσπη και να παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα εντελώς αναντίστοιχη με τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός.

Νομίζει η δοσιλογική Δεξιά που κυβερνά την Ελλάδα, ότι θα κυβερνά για πάντα ή ότι με την τρομοκρατία και την ακατάσχετη ψευδολογία θα κρατηθεί στην εξουσία. Οι πλάνοι πλανώνται πλάνην οικτρά… Ο υπόνομος της ιστορίας τους περιμένει.
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: