Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλία: «Ευρωψηφοδέλτιο Τσίπρα»

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras)
«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές το Μαΐο, την υποψηφιότητα του Α.Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αριστερή στροφή στην Ελλάδα γίνεται... σημαία στην ευρωπαϊκή Αριστερά παρά τις διαφοροποιήσεις.
Το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».
Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία, θα είναι το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψηφιότητες της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» -σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας- πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.
Τις ημέρες αυτές, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πραγματοποιούνται συναντήσεις, με τη συμμετοχή της «κοινωνίας των πολιτών» και τη δημιουργία επιτροπών σε πολλές πόλεις της χώρας, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.
Το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στηρίζουν το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.
Σύμφωνα, δε, με δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, τέλος, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, στη φάση αυτή, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: