Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Να επιστρέψει οριστικά η ζωή στην Αθήνα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδης μίλησε στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στο Ακροπόλ και παρουσίασε τους άξονες που έχει σκοπό να ακολουθήσει για το Δήμο της Αθήνας. Σε σημεία της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε μία πολιτική αληλλεγύης, που δεν θα κλείνει τα μάτια και θα αντιμετωπίζει με κοινωνική ευαισθησία τις συνέπειες και τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων και για πραγματική ποιότητα ζωής στις γειτονιές και όχι βιτρίνα.
Αποσπάσματα από την ομιλία του Σακελλαρίδη:

Τέσσερα χρόνια επιβίωσης μέσα στην μνημονιακή πραγματικότητα, έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στις ζωές μας. Από την πρώτη στιγμή μας παρουσίαζαν το «Μνημόνιο ως ευλογία» και την κοινωνική εξαθλίωση ως «προϋπόθεση για να εξαγνιστούμε για τις αμαρτίες μας»! Μας παρουσίασαν την καταστροφή ως μονόδρομο και την ίδια στιγμή κατηγορούσαν εμάς ως καταστροφολόγους. Τον Μάιο κλείνουμε τέσσερα χρόνια ενός μακρύ χειμώνα, από τότε δηλαδή που η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο και καταδίκασε την ελληνική κοινωνία.
Τον Μάιο του 2014 ο ελληνικός λαός έχει μία μοναδική ευκαιρία.
• Να οδηγήσει τη συσσωρευμένη οργή που δικαιολογημένα νιώθει σε αποτελεσματική δύναμη εκθρόνισης του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού, που τόσα χρόνια εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των λίγων.
• Να μετατρέψει την αγανάκτησή του, σε φωνή δημιουργίας, δημοκρατίας και ανατροπής.
Γιατί οι εκλογές και η έκφραση του λαού, των πολλών, είναι αυτό που τους τρομάζει. Και το μήνυμα που θα στείλουμε από τις γειτονιές της Αθήνας, από τις πόλεις και τα χωριά της Περιφέρειας, από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα είναι ξεκάθαρο. Θα σας νικήσουμε! Όχι για να σας αντικαταστήσουμε και να έρθουμε εμείς στα πράγματα, αλλά γιατί οι ανάγκες των πολλών είναι πάνω από τα κέρδη των λίγων!
Με την Ανοιχτή Πόλη στην Αθήνα, με το Λιμάνι της Αγωνίας στον Πειραιά και πολλές αντίστοιχες κινήσεις σε όλη την χώρα, καταφέραμε και αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και παρεμβαίνουν οι αυτοδιοικητικές κινήσεις.
Σε αυτήν την κατεύθυνση προβάλλουμε τέσσερις άξονες:
Ο πρώτος άξονας: δημοτική κοινωνική πολιτική για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με αλληλεγγύη. 
Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για μας η άμεση ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου έτσι ώστε κανείς συμπολίτης μας να μην νιώσει μόνος του στην κρίση. Δεν μας ταιριάζουν οι επικοινωνιακές εκδηλώσεις αλληλεγγύης, δεν μας ταιριάζει να κρύβουμε τους συμπολίτες μας, τα θύματα της κρίσης, τη νεολαία που χάνεται στα ναρκωτικά, κάτω από το χαλάκι για να μην χαλάνε την αισθητική μας. Θέλουμε μία δημοτική αρχή που να αποτελεί ασπίδα για όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, για όσους κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης, για όσους χάνουν την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Θέλουμε μία δημοτική αρχή που να μην βλέπει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης ανταγωνιστικά, αλλά να τις ενισχύει σεβόμενη την αυτονομία τους. Με το πρόγραμμά μας για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για τα δημοτικά ιατρεία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων θα δώσουμε ανακούφιση σε όσους την έχουν ανάγκη. Και αυτό όχι γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά επειδή έχουμε την πολιτική βούληση και προτάσσουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Δεύτερος άξονας. Ποιότητα ζωής παντού στις γειτονιές και όχι έργα βιτρίνας.
Θα δουλέψουμε για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων με έμφαση στις γειτονιές. Με ένα φθηνό και οικολογικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, με τεχνικές παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, ώστε οι δημόσιοι χώροι να μην αφήνονται σε αχρηστία και μετατρέπονται σε σκοτεινά σημεία της πόλης. Να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας όχι μέσω του τρόμου αλλά μέσω της ζωής σε κάθε γειτονιά.
Τρίτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα στηρίζει και θα ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, την παραγωγική οικονομική δραστηριότητα στην Αθήνα.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στα λουκέτα και να βρίσκει δικαιολογίες χαμηλού επιπέδου για να εξηγήσει αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε μαγαζάτορα. Ότι δηλαδή τα μαγαζιά κλείνουν εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Εμείς φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε όλους τους νέους επιστήμονες που απαξιώνονται στην Ελλάδα της κρίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις τους προωθώντας συνεργατικές και κοινωνικές μορφές επιχειρηματικότητας στο επίπεδο της πληροφορικής, της καινοτομίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης.
Τέταρτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα αναζητά τον έλεγχο και θα οργανώνει την συμμετοχή, για μια Αθήνα της δημοκρατίας. 
Δεν θα κυβερνήσουμε το Δήμο συγκεντρωτικά, πίσω από κλειστούς τοίχους, σε συνδιαλλαγή με συμφέροντα που κινούνται σκοτεινά στους διαδρόμους. Επιδίωξή μας είναι να «εισβάλλουν» στη λειτουργία του Δήμου οι ενεργοί πολίτες, οι σύλλογοι κατοίκων, οι φορείς της πόλης. Έτσι θα ξαναδώσουμε νόημα στην πραγματική αυτοδιοίκηση της πόλης.
Για να επιστρέψει οριστικά στην Αθήνα η ζωή.
Αυτό είναι το στοίχημα για τον δήμο της Αθήνας και σας καλώ όλους και όλες να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: