Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την Επιτροπή Συντονισμή της ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

"Επικαλούμενο, κλιμακούμενες εντάσεις στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου μας πληροφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου ότι η συνοριακή διάβαση της Ράφας θα παραμείνει κλειστή τις ερχόμενες εβδομάδες, μέσα στον Ιανουάριο. Η απάντησή μας ήταν ότι πάντοτε υπάρχει ένταση στα συνόρα εξαιτίας του αποκλεισμού και ότι αν υπάρχουν κίνδυνοι, είναι κίνδυνοι που είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε. Είπαμε επίσης ότι είναι πάρα πολύ αργά για πάνω από 1.360 συμμετέχοντες που έρχονται από πάνω από 42 χώρες ν’ αλλάξουν τα σχέδιά τους τώρα.

Αν και θεωρούμε αυτή την εξέλιξη ως ανασταλτικό παράγοντα, είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει – και ξεπεράσει – και στο παρελθόν. Καμία αποστολή, μεγάλη ή μικρή, που μπήκε στη Γάζα τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχει λάβει ποτέ τελική έγκριση πριν φθάσει στη συνοριακή διάβαση της Ράφας. Οι περισσότερες αποστολές αποθαρρύνονταν ακόμα και από το να αναχωρήσουν από το Κάϊρο για τη Ράφα. Μερικές φορές σταματούσαν ακόμα και τα λεωφορεία κατά τη διαδρομή. Σε κάποιους είχε ειπωθεί απερίφραστα ότι δε θα μπορούσαν να μπουν μέσα στη Γάζα. Αλλά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ, η Κυβέρνηση της Αιγύπτου άλλαξε τη θέση της και τους άφησε να περάσουν.
Οι προσπάθειές και τα σχέδιά μας δε θα αλλάξουν σ’ αυτό το σημείο. Έχουμε ξεκινήσει για να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας και θα βαδίζουμε στις 31 Δεκεμβρίου ενάντια στον διεθνή αποκλεισμό. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας .
Όλοι όσοι συμμετέχουμε και όλοι όσοι μας υποστηρίζουν, πρέπει να απευθυνθούμε στις πρεσβείες της Αιγύπτου σε όλο τον κόσμο (τηλεφωνικά, με φαξ και με e-mail) μέσα στις επόμενες κρίσιμες μέρες, ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Πολλοί συμμετέχοντες βρίσκονται ήδη στο Κάϊρο και περισσότεροι φθάνουν καθημερινά. Όσοι συμμετέχουν ακύρωσαν τα σχέδιά τους για την εορταστική περίοδο πριν από μήνες για να έρθουν στην Πορεία Ελευθερίας στη Γάζα και έχουν αγοράσει τα εισητήριά τους. Αναμένουμε ότι κυριολεκτικά όλοι οι 1.360 συμμετέχοντες θα έρθουν στο Κάϊρο.

Λόγω της εξαιρετικής ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα που έχει προκληθεί από την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα πριν από ένα χρόνο και λόγω του διεθνούς αποκλεισμού της Γάζας, αισθανόμαστε ηθική υποχρέωση να συνεχίσουμε την αποστολή μας για προκαλέσουμε περισσότερο διεθνές ενδιαφέρον για τη συμφορά των 1.500.000 ανθρώπων που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Γάζα."

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ (τηλεφωνικά, με φαξ ή/και με e-mail):

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛ: 210 36 18 612 – 13
ΤΗΛ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ: 210 36 14 120
FAX: 210 36 03 538
EMAIL: emb.egypt@yahoo.gr eg.emb_athens@mfa.gov.eg

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 3, Τ.Κ. 106 71 ΑΘΗΝΑ

http://www.mfa.gov.eg/Missions/greece/athens/embassy/en-

** Προτεινόμενο κείμενο Σας γράφω/τηλεφωνώ για να σας εκφράσω την πλήρη μου υποστήριξη για την Πορεία Ελευθερίας στη Γάζα στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Καλώ την Αιγυπτική Κυβέρνηση να επιτρέψει στους 1.360 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, να μπουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου. Ο σκοπός της πορείας είναι να καλέσουμε το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό. Οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν επίσης κρίσιμα αναγκαία ιατρική βοήθεια, καθώς και σχολικά εφόδια και χειμωνιάτικα μπουφάν για τα παιδιά στη Γάζα. Σας παρακαλώ, αφήστε την ιστορική Πορεία να προχωρήσει.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: