Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Δικαιοσύνη σημαίνει: Για κάθε νέο φόρο και ένα λαμόγιο στη φυλακή!


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Και να αδελφοί μου, που εμείς θα πληρώσουμε και πάλι την κρίση!.. Στο μεγάλο φαγοπότι της τελευταίας δεκαετίας, που δεν ήμασταν καλεσμένοι ούτε σαν θεατές για το "φάτε μάτια ψάρια..." τουλάχιστον, ΤΩΡΑ πήραμε το λογαριαμό και καλούμαστε να κάνουμε θυσίες για να τον πληρώσουμε!
Θυσίες για την πατρίδα και την προκοπή του λαού, μας λένε, αλλά το αμείλικτο ερώτημα είναι ένα: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ λεηλάτησαν, καταχράστηκαν, γλέντησαν και κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο και χρήμα; Θα μείνουν ατιμώρητοι; Θα συνεχίζουν να καλοζούν στην υγειά των κορόιδων;
Στο μυαλό μου έρχονται οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλη, από το "Μεγάλο μας Τσίρκο": "Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν / από ξαρχής το λάκκο τους εσκάψαν / κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες, / αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες / και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα / και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή / κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί...". Επίκαιροι; Δυστυχώς ναι και η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά!
Ο Πρωθυπουργός είπε μια μεγάλη αλήθεια! Από την πορεία της οικονομίας μας, επεσήμανε, κρίνεται η Εθνική μας Ανεξαρτησία! Δεν πρόλαβε να το πει και αμέσως πετάχτηκε ο γνωστός μισέλληνας Τζωρτζ Σώρος (που κρύβεται πίσω από κάθε ανθελληνική πολιτική στα Βαλκάνια) να μας "νουθετήσει"! Και εμείς, που καταλαβαίνουμε τι "παίζεται", δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον Γιώργο Παπανδρέου στη διαπίστωσή του, αλλά...
Το τεράστιο "αλλά" σφίγγει τις καρδιές και τις γροθιές μας! Για ποια πατρίδα να αγωνιστούμε;
Η πατρίδα μας δεν μας ανήκει! ΑΝΗΚΕΙ σε 7 οικογένειες, ανήκει στις τράπεζες, είναι ιδιοκτησία της Ολιγαρχίας! Για ποια σπίτια μας να αγωνιστούμε; Και αυτά τα χρωστάμε στις τράπεζες! Για ποιο ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ μας να αγωνιστούμε; Επιβιώνουμε με δανεικά!
Μας καλεί ο Πρωθυπουργός σε συστράτευση, σε πατριωτικό αγώνα για την Εθνική μας Ανεξαρτησία! Συμφωνώ, αλλά με ποιους όρους και με ποιους τρόπους; Δεν είναι πατριωτικός αγώνας να ξεχρεώσουμε ΕΜΕΙΣ τα κλεμμένα της Ολιγαρχίας και των ηδονοθήρων πλουτολατρών! Αυτό είναι αγώνας κοροϊδίας, ή μάλλον συστράτευση κορόιδων ΟΣΟ εκείνοι που ευθύνονται για τα δεινά μας ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ατιμώρητοι!
Ακόμα και ο Τράγκας, εχθές στο δελτίο του ALTER, σε μια κρίση ειλικρίνειας είπε περίπου: "Γιατί να πληρώσει ο λαός όσα έφαγαν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.;". Ακόμα και ο Τράγκας... Εάν θέλετε να μας πείσετε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, εάν μας θέλετε συμμάχους στο να βγει η χώρα από την κρίση, τότε πρέπει -ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- να αρχίσει η Δικαιοσύνη να οδηγεί λαμόγια στα δικαστήριά της!
Μας μιλήσατε για μια κοινωνία Δικαιοσύνης και πολιτικής ΑΡΕΤΗΣ! Αγωνιστήκαμε, ως Αριστεροί, στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ για να προκύψει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει τις λαϊκές (και όχι τις "λευκές") επιταγές!
Τολμήστε, κάντε τις ρήξεις, ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ! Είμαστε εδώ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εάν πολιτευθεί με αυτό τον τρόπο! Νομίζετε ότι θα στεναχωρηθεί κανείς εάν γεμίσουν οι φυλακές με καταχραστές; Με απατεώνες; Θέλουμε να δούμε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ να δίνουν λόγο ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ, που πήγε ο πλούτος μας!
Εμείς αποφασίσαμε, και είμαστε πολλοί, να μην κάνουμε βήμα πίσω... Και που να πάμε δηλαδή, πίσω μας έχουμε γκρεμό! Κάντε το ΤΩΡΑ, όσο ο λαός και η βάση του ΠΑΣΟΚ είναι στο πλευρό της κυβέρνησης, κάντε το ΤΩΡΑ που οι καιροί βοηθούν γιατί σε λίγο οι καιροί θα απαιτούν!
Εάν για κάποιους η Ελλάδα είναι ένα παγκόσμιο πείραμα (όπως ήτανε και στον Εμφύλιο), για να δουν πώς θα τους βγει πριν αποφασίσουν να εγκαθιδρύσουν την παγκόσμια στυγνή Ολιγαρχία τους, εμείς ως Έλληνες και ως Αριστεροί Δημοκρατικοί είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε αυτό το πείραμα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ! Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι ως λαός διδάξαμε τις Θερμοπύλες και επειδή είμαστε ο ίδιος λαός, έχουμε την απόφαση και το σθένος να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η κυβέρνηση, στις ημέρες που θα έρθουν, θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει εάν είναι με τον Αριστερό και Δημοκρατικό λαό που την εξέλεξε ή με τα κελεύσματα των ξένων πατρώνων μας! Θα χρειαστεί να αποφασίσει, εάν θα βυθίσει το λαό στην ανέχεια και τη μιζέρια ή θα οδηγήσει στη φυλακή τους υπεύθυνους!
Όπως και ο λαός, θα χρειαστεί να επιλέξει -ανάλογα- εάν θα είναι με την κυβέρνηση που εξέλεξε, ή απέναντί της... Ακόμα υπάρχει καιρός, όχι πολύς, αλλά υπάρχει...
Δώστε μας Δικαιοσύνη για να κερδίσετε την Αρετή μας!
Υ.Γ.
θα μιμηθώ τον Ροβεσπιέρο: Μας λένε έλεος και να τα διαγράψουμε όλα, να προχωρήσουμε μπροστά! Αλλά, αλήθεια, σε ποιους να δείξουμε έλεος; Σε εκείνους που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, σε εκείνους που έκλεψαν τον πλούτο του λαού; Όχι, έλεος αξίζει μονάχα στους πολίτες, σε εκείνους που καθημερινά αγωνίζονται για επιβίωση και απαιτούν αξιοπρέπεια... Κανένα έλεός μας δεν περισσεύει για τους εχθρούς τους λαού και της δημοκρατίας! Εχθροί της δημοκρατίας δεν είναι οι 15χρονοι ταραξίες, αλλά τα λαμόγια που άφησαν άνεργους τους γονείς τους, που σκοτώνουν τα όνειρα της Νεολαίας, που εκπορνεύουν την ανάγκη για εργασία! Και σε αυτούς απέναντι πρέπει να είμαστε αμείλικτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: