Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ενα χρόνο μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, η κατοχή συνεχίζεται... Το ίδιο και η αντίσταση!!!


Την Τρίτη 29/12 συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μ.μ. μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Οσα λέγονταν εκείνες τις μέρες από το παλαιστινιακό κίνημα και τους ανά τον κόσμο αλληλέγγυους επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έκθεση Goldstone του ΟΗΕ: Κατά τη διάρκεια του πολέμου το Ισραήλ διέπραξε βαρύτατα εγκλήματα πολέμου. Η ηθελημένη στοχοποίηση αμάχων, η συστηματική καταστροφή πολιτικών υποδομών, καθώς και η χρήση βομβών φωσφόρου, δεν είναι πράξεις ενός συμβατικού πολέμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρακτικές κρατικής τρομοκρατίας που στοχεύουν στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

Ο πόλεμος όμως δεν σταμάτησε με την τυπική λήξη των εχθροπραξιών. Ολο αυτόν τον χρόνο συνεχίζονται οι Ισραηλινές επιδρομές, οι στοχευμένες δολοφονίες Παλαιστίνιων αγωνιστών, ο στραγγαλισμός της Γάζας, ο εποικισμός της Δυτικής Οχθης, η αρπαγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Παρά την κεντρικά κατευθυνόμενη προπαγάνδα περί του αντιθέτου, το Ισραήλ συνεχίζει το σχέδιο που υπηρετεί από το 1948, δηλαδή το διωγμό των Παλαιστινίων από την ιστορική Παλαιστίνη.

Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η Παλαιστινιακή αντίσταση συνεχίζεται. Παρά τις ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις, οι Παλαιστίνιοι επιμένουν να αγωνίζονται για ελευθερία και δικαιοσύνη. Σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα, που απειλεί επίσης και τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα σε ολοκληρη την περιοχή, έχουν σταθερά στο πλάι τους το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που θεωρεί τον αγώνα τους μέρος της ευρύτερης πάλης για να ηττηθεί το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Πρωτοβουλίες όπως η Πορεία Ελευθερίας της Γάζας (Gaza Freedom March), που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, δείχνουν τη δύναμη που μπορεί να έχει η διεθνής αλληλεγγύη.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, δεν υπερψήφισαν την έκθεση Γκόλντστοουν όταν αυτή συζητήθηκε στο ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή, Ελληνικές φρεγάτες συνεχίζουν να περιπολούν στα πλαίσια ευρω-νατοϊκών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο βοηθώντας ουσιαστικά τα ισραηλινά πολεμικά που απειλούν το Λίβανο και πολιορκούν την Γάζα. Σε σύγκρουση με τις δεδηλωμένες πεποιθήσεις της Ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση στηρίζει το Ισραήλ.

Την Τρίτη 29 Δεκέμβρη συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μμ μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) για να καταγγείλουμε τα Ισραηλινά εγκλήματα και να φωνάξουμε

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!

Καμία σχέση με το ρατσιστικο κράτος του Ισραήλ!

Gaza Freedom March, Free Gaza Movement, «Ιντιφάντα» Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Σωματείο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας.

indifada

Δεν υπάρχουν σχόλια: