Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Όλα στο φως για την Siemens..…με πρόταση του Συντρόφου Σήφη Βαλυράκη


Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για την πολιτική διερεύνηση του σκανδάλου Siemens Hellas κατέθεσε σήμερα στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο βουλευτής μας Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος ζήτησε να ορισθεί ειδική συνεδρίαση για τη συζήτησή της.
Στο αιτιολογικό της πρότασης του αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Η αντιμετώπιση της δύσκολης σημερινής κατάστασης, απαιτεί το πλήρες ξεκαθάρισμα κάθε ηθικής εκκρεμότητας κατά απόλυτη προτεραιότητα, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η απολεσθείσα αξιοπιστία της πολιτικής στη χώρα μας.
Στη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής είχαμε μια σειρά πολιτικά σκάνδαλα για τα οποία είναι oφθαλμοφανές ότι μεθοδεύτηκε συγκάλυψη, με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Ένα από αυτά είναι και το σκάνδαλο της Siemens Hellas".
Και καταληγει.....
"υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι πολιτικά πρόσωπα, από τα παρασκήνια κατεύθυναν τις σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις διαφθοράς, χρηματισμού και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και στη συνέχεια τη μεθόδευση συγκάλυψής των. Τα πολιτικά ζητήματα που συνδέονται με αυτό το μείζον ζήτημα διαφθοράς και διαπλοκής μένουν αναπάντητα ακόμα και σήμερα.
Γι' αυτό και προτείνω τη σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής".
Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής η πρόταση πρέπει να υπογραφεί από 60 βουλευτές.

Θα υπάρξουν άραγε βουλευτές του κοινοβουλίου που δεν θα την υπογράψουν??...θα δούμε......

Δεν υπάρχουν σχόλια: