Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Guardian: “Οχι πια Γιωργάκης”…

Τον ύμνο του Γιώργου Παπανδρέου γράφει η Helena Smith στον βρετανικό GUARDIAN, με τίτλο “No more “Little George”, premier is model of coolness under pressure” (Οχι πια Γιωργάκης, ο πρωθυπουργός είναι υπόδειγμα ψυχραιμίας υπό πίεση). Η Smith χαρακτηρίζει τον Ελληνα πρωθυπουργό «σκληρά εργαζόμενο», επισημαίνει ότι η δημοτικότητά του παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που παραπέμπουν περισσότερο σε ακροδεξιά κυβέρνηση και προσθέτει ότι ο κ. Παπανδρέου εκμεταλλεύεται την κρίση προκειμένου να προωθήσει μία σειρά ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες ελπίζει ότι θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της Ελλάδας και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι Έλληνες. Διαθέτει μία αναμφισβήτητη ψυχραιμία και «κότσια», στο διάστημα δε που βρίσκεται στην εξουσία έχει διανύσει 66.590 αεροπορικά μίλια, απόσταση που ισοδυναμεί με το γύρο του κόσμου τρεις φορές, σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας. «Οι γιγαντιαίες προσπάθειές του» υπογραμμίζει η Smith «δεν έχουν μείνει χωρίς ανταμοιβή». Οι ανησυχίες όσον αφορά την ελληνική οικονομία μπορεί να μην έχουν καταλαγιάσει, αλλά στους διαδρόμους της εξουσίας και κυρίως στις Βρυξέλλες το κλίμα έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα δεν απεικονίζεται πλέον ως ένα πολιτικός που έχει μεν καλές προθέσεις αλλά είναι αναποτελεσματικός, όλοι δε σιωπούν, καθώς αυξάνεται η αντίληψη ότι είναι οι επιδέξιοι διπλωματικοί του χειρισμοί που έχουν μέχρι στιγμής αποτρέψει την δημοσιονομική κατάρρευση. Εξαιρετικά θετικά εκφράζονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα για τον Ελληνα πρωθυπουργό και οι Denis MacShane, ο Βρετανός πρώην Υπουργός για την Ευρώπη καθώς και ο Kevin Featherstone, καθηγητής στο London School of Economics.


Η Smith στο άρθρο της αναφέρεται επίσης στην παιδική ηλικία του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι μεγάλωσε σε διάφορες χώρες στο εξωτερικό του έδωσε την ικανότητα να βλέπει τα πράγματα από κάποια απόσταση, ενώ το ότι μεγάλωσε σε πολιτικό περιβάλλον του εξασφάλισε μία «έντονη πολιτική διαίσθηση». Επέλεξε όχι μόνο να μιλήσει, αλλά να εκθέσει σε όλο του το εύρος το ενδημικό πρόβλημα διαφθοράς και τις παθογένειας της Ελλάδας, ένα εύρος το οποίο ήταν επώδυνο να ακούει κανείς. Εάν τα καταφέρει, καταλήγει η Helena Smith, θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που οραματίστηκε την αναγέννηση της πατρίδας του, ένας πολιτικός μεγαλύτερος από τον παππού του που ηγήθηκε της Ελλάδος μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. zoomnews.

2 σχόλια:

LILAC είπε...

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ !!!ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΝ !!ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΑΚΙ!!!

LILAC είπε...

ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟ 14 ΙΟΥΝΗ 2009 ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΒΙΑΣΤΩΝ ....ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ!!
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;ΕΓΩ ΧΑΖΗ ΕΙΜΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ!!
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!