Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

«Νεκρανασταίνουν» τον Σημιτισμό…

Τώρα, που βγήκε δεν επιστρέφει στο …λαγούμι ο Αλ. Παπαδόπουλος. Τον καλεί το ...καθήκον στο υπό εκκόλαψη κυβερνητικό σχήμα της Νέας Μεταπολίτευσης του ΔΝΤ, που προωθούν τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα, προεξαρχόντων του "Βήματος" και της "Καθημερινής". Ο αγαπημένος πολιτικός του Μητσοτάκη, μετά την Αθήνα παρουσίασε και στην Πάτρα τα «θατσερικά» του. Ανέπτυξε, μάλιστα και το τρίπτυχο της «νέας εποχής»: Εθνική αυτογνωσία-εθνική απόφαση-εθνική αξιοπρέπεια, ελλάς ελλήνων χριστανών (όχι για το τελευταίο δεν μίλησε, τουλάχιστον ακόμη…).

Ξεκίνησε η «νεκρανάσταση» του Σημιτισμού, που ενορχηστρώνεται με την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού διά του "Βήματος της Κυριακής".

Ετσι, λοιπόν, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η ηγετική εμφάνιση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη, Αλέκο Παπαδόπουλο, με «παρουσιαστή» τον Γ. Πρετεντέρη, στέλεχος του ΔΟΛ. 

Τον Α. Παπαδόπουλο έχει «υιοθετήσει» και η "Καθημερινή", η οποία τον προβάλλει «ως πρότυπο πολιτικού που αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος». Ο ίδιος ο Α. Παπαδόπουλος, στις ομιλίες του, έχει περιλάβει βασικές προτάσεις, στις οποίες ενοποιείται ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Τέτοιες είναι οι επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις του συνόλου του δημοσίου τομέα και η σύμπηξη δύο τραπεζικών πόλων. Το πολιτικό μοντέλο που προτείνει ο κ. Παπαδόπουλος είναι η ψήφιση από τη Βουλή, πενταετούς προγράμματος “θεραπείας -σοκ” που θα υπερακοντίζει τις επιταγές του ΔΝΤ. Πενταετή, τουλάχιστον, κρίση προβλέπει και ο Σημίτης. 
Ηδη στο παρασκήνιο «παίζουν» και προωθούνται αρκετά σενάρια, με κεντρική ιδέα κάποιας μορφής κυβέρνηση “εκ προσωπικοτήτων”, στις οποίες τα εκδοτικά συγκροτήματα προσημειώνουν τους εκλεκτούς τους.
kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: