Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ

Η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ , διατρανώνει και ενώνει τη φωνή της με αυτή των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στο δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα τους , για την υπεράσπιση της εργασίας τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι , με τα αναφαίρετα δικαιώματα των εργαζομένων , για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και εξασφάλισης των θέσεων εργασίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι , με τα αναφαίρετα δικαιώματα , όλων εκείνων που είναι ένα βήμα πριν τη σύνταξη.
Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση , τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα προκαλέσει το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ναυπηγείου.
Το Ναυπηγείο που λειτουργεί στην περιοχή μας από το 1969 , δεν συντηρεί απλά τους 940 εργαζομένους ( 112 ενταγμένοι σε Διοικητικές και επιτελικές υπηρεσίες και οι υπόλοιποι στις καθαρά παραγωγικές ).
Συντηρεί και στηρίζει την τοπική οικονομία του Θριασίου. Συντηρεί και στηρίζει βιομηχανίες και εργασιακούς χώρους που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή , στην μεταποίηση και στο εμπόριο που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Καλούμε τη Κυβέρνηση και ειδικά τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αττικής Γιώργο Παπανδρέου...
καλούμε τους Βουλευτές Αττικής κύριο Πάγκαλο , κυρία Χριστοφιλοπούλου , κύριο Βρεττό και κύριο Ασπραδάκη , να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων , και να βρουν λύση βιώσιμη για το Ναυπηγείο. Να αναλογιστούν τον μαρασμό που θα ανακύψει , όχι μόνο από το κλείσιμο του Ναυπηγείου αλλά και από την απώλεια θέσεων εργασίας , στον παραγωγικό ιστό του Θριασίου.
Ένα Θριάσιο , που μέρα με την ημέρα αλλάζει και αναδεικνύεται σε « πρωταθλητή » της επισφαλούς εργασίας και ανεργίας.
Ένα Θριάσιο που διαχρονικά έχει « στηρίξει » τα « όνειρα » και τις « φιλοδοξίες » των εργοδοτών , ένα Θριάσιο που δικαιούται μόνο να παίρνει και όχι να δίνει.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου ναυπηγικού φορέα , με την συμμετοχή των Υπουργείων Άμυνας , Ανάπτυξης και Οικονομικών , που θα αναλάβει το συντονισμό , την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη όλων των ναυπηγείων της χώρας , μέσα από τη δική τους αυτοτέλεια και εξειδίκευση , με προσανατολισμό το σχεδιασμό μιας επιθετικής εθνικής ναυπηγικής πολιτικής , προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας.
Τέλος , καλούμε όλους τους πολίτες του Θριασίου , να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ξεπερνούμε τις πολιτικές μας αναφορές και συμμετέχουμε στους Αγώνες των εργαζομένων του Ναυπηγείου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , διεκδικούμε το μέλλον που μας χρωστάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: