Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Σαχινίδης: «Το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στα «τάρταρα»

«Το κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες στα «τάρταρα» και θα χρειαστεί όσο ποσό κουρέψουμε να το αναπληρώσουμε εκδίδοντας καινούργιο χρέος για να το στηρίξουμε. 
Δηλαδή «όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης». Επιπρόσθετα, η Ελλάδα για πολλά χρόνια θα μείνει έξω από τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να έχει μόνο δημοσιονομικά πλεονάσματα. Πόσο πιθανό είναι αυτό; Και, τέλος, αν ποτέ βγούμε θα έχει το στίγμα της χώρας που κούρεψε το χρέος της και οι όποιοι δανειστές της θα ζητούν υψηλά επιτόκια δανεισμού».
Οι παραπάνω εκτιμήσεις όπως μας θυμίζει ο Λ.Π.  δεν προέρχονται από κάποιον πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιον προοδευτικό οικονομολόγο. Αποτελούν απόψεις του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη που κατεγράφησαν σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τον περασμένο Απρίλη.

Ο Λαρισαίος κατάκοπος από τις διαπραγματεύσεις αλλά και άτυχος μιας και ταλαιπωρήθηκε στις Βρυξέλλες από ίωση που του προκάλεσε υψηλό πυρετό, τώρα που αναρρώνει στην πρωτεύουσα θα έχει φαντάζομαι το χρόνο να επαναξιολογήσει κάποιες απόψεις του και να μας ενημερώσει τελικά πότε είχε δίκιο. Τότε που υποστήριζε πως το κούρεμα του χρέους θα ήταν καταστροφή για τη χώρα ή σήμερα που υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί σωτηρία;
Λ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: