Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Έτσι άνοιξαν διάπλατο το δρόμο στην εκτροπή...

Του Θέμη Τζήμα
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
Υπάρχει ένα τμήμα αξιωματούχων της κυβέρνησης και φίλων τους στο ΠΑΣΟΚ που αντί να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός -όπως έχει δικαίωμα- απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική και ότι πρέπει να προσπαθήσουν αν μη τι άλλο να σκεφθούν γιατί ο λαός την απορρίπτει, ψάχνουν για μονομερείς καταδίκες της βίας- όταν στρέφεται δηλαδή μόνο κατά κυβερνητικών στελεχών και δη όταν πιθανολογούν ότι προέρχεται από τμήματα της αριστεράς. Θυμούνται τον εκφασισμό, τους Γκοτζαμάνηδες, τους Ελληναράδες κτλ.
Αντίθετα, όταν αποδεικνύεται ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψεύδονται ανερυθρίαστα εις βάρος πολιτικών χώρων, όταν ασκείται κρατική καταστολή, όταν ασκείται η υλική βία της φτώχειας και της ανεργίας, όταν ασκείται η ψυχολογική βία του "σκάσε και κολύμπα" γιατί αλλιώς θα σου βάλω κι άλλα μέτρα, οι ίδιοι αυτοί "αντιφασίστες" σιωπούν ή στην καλύτερη περίπτωση ψελλίζουν.
Αυτό θα πει αριβισμός, οπορτουνισμός, κρετινισμός και καθεστωτική τύφλωση.

Όχι διότι θεωρώ ότι χωρεί συμψηφισμός- κάθε άλλο. Ούτε γιατί σε μια καταστροφική και ανομιμοποίητη πολιτική απαντάς με λυντσαρίσματα και προβοκάτσιες που εν τέλει στρέφονται κατά του λαϊκού κινήματος.
Είναι όλα τα παραπάνω αυτοί οι "δημοκράτες" της κακιάς ώρας διότι κατά βάθος μιλούν έτσι όπως μιλούν από κυνισμό, αγωνία για την προσωπική τους επιβίωση και προσβάλλοντας βάναυσα τη δημοκρατική παράταξη. Θυμίζουν το παρηκμασμένο εκείνο τμήμα του κόμματος των φιλελευθέρων και της Ένωσης Κέντρου που επέλεγε ως σύμμαχο την καθεστωτική και αυταρχική δεξιά απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την αριστερά.
Έτσι άνοιξαν διάπλατο το δρόμο στην εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: