Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

“Πρόθυμοι, Φαντάσματα ή Εφιάλτες”;

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι ατάκες από την κωμωδία "υπάρχει και φιλότιμο", θα μένουν πάντα επίκαιρες. Ο συμπαθής Μαυρογιαλούρος, με φράσεις του τύπου “κατόπιν δικών μου ενεργειών”, άφησε εποχή.
Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια, παρ’ όλα αυτά για κάποιους: “Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν”.
Και ως εκ θαύματος, ο “Μαυρογιαλούρος είναι πάλι εδώ. Επέστρεψε για να επαναφέρει στις μνήμες μας, τον ξύλινο λόγο, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 
Με Δελτίο Τύπου και την καταγέλαστη φράση “καρπούς απέδωσαν για μια ακόμα φορά οι συστηματικές κινήσεις και παρεμβάσεις μας”, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά αυτή τη φορά…. ως φαρσοκωμωδία….
Το σενάριο ίδιο, απλώς άλλαξαν οι πρωταγωνιστές.
Τότε υπήρχαν Ανάκτορα, σήμερα υπάρχει Τρόικα. Τότε υπήρχαν εξορίες, σήμερα υπάρχει μνημόνιο που πετσοκόβει τα όνειρα, τις ελπίδες, τα δικαιώματα, τους μισθούς των Ελλήνων. Τότε υπήρχε Μαυρογιαλούρος, σήμερα υπάρχει ο “Πρόθυμος”.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς υπάρχει μια άλλη αλήθεια,
πίσω από όσα διαλαλούν ως σύγχρονοι “κομπογιαννίτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι Πρόθυμοι”.
Στο πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο της μεταπολίτευσης, που ανατρέπει την ζωή χιλιάδων πολιτών, “ξεπρόβαλλε” μια μικρή αχτίδα φωτός για τους συνταξιούχους στα ΥΒΑΕ. Στο άκρως αντισυνταγματικό έκτρωμα, που συνθλίβει τα δικαιώματα μας, υπήρξαν “οριακές εξαιρέσεις”.

“Οριακές εξαιρέσεις”, που σε καμία περίπτωση δεν πιστώνονται στους Μαυρογιαλούρους, άλλα στην καθολική αντίδραση του κόσμου της εργασίας και των απόμαχων της δουλειάς.

Πράγματι, μια σημαντική εξαίρεση αφορά την κατηγορία των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, για τους οποίους δεν υφίσταται τελικώς η παρακράτηση του 40% στις συντάξεις. Εξαίρεση, που σαφώς δεν πιστώνεται σε κανένα κομπογιαννίτη δημαγωγό, αλλά στην συστηματική προσπάθεια και τον αγώνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις, που αφορούν την ζωή χιλιάδων εργαζομένων στις Εισηγμένες ΔΕΚΟ, για τις οποίες, “όλως περιέργως” δεν γίνεται καμιά αναφορά, από τα “Πρόθυμα” χαλκεία.

Δεν γίνεται καμιά αναφορά, καθώς είναι προφανές ότι οι όποιες εξαιρέσεις περιήλθαν στο Νόμο, πιστώνονται αποκλειστικά στην έγκαιρη αντίδραση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Πιστώνονται στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η οποία σε αντίθεση με την “νωχελικότητα” άλλων Ομοσπονδιών, σήκωσε αγόγγυστα στις πλάτες της, το βάρος του αγώνα. Πιστώνεται στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Μέλη και όσους ανιδιοτελώς συνδράμουν το έργο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Είναι προφανές, η συλλογική δράση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, αντιστρατεύεται τα διχαστικά σχέδια των γυρολόγων της κυβερνητικής και μιντιακής ευνοιοκρατίας. Η κινητικότητα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, χαλάει το πλάνο των παρατρεχάμενων του πολιτικού κατεστημένου, που επιθυμούν τον κατακερματισμό του κινήματος και την δημιουργία “ασπόνδυλων παραρτημάτων διαπλοκής”.

Κύριοι, το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, δεν έχει ανάγκη από “αυτόκλητους μεσσίες”. Στην χώρα του “δίχως αύριο”, σε τούτη την τραγική κατάσταση για την κοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για “Πρόθυμους, Φαντάσματα και Εφιάλτες”.

Σήμερα, που η λαίλαπα του μνημονίου σαρώνει τις ζωές μας, την όποια αχτίδα φωτός θα την αναζητήσουμε όλοι μαζί. Μακριά από μικρότητες, κουμανταδόρους, βολεμένους, αυλοκόλακες και τιμητές των πάντων.

Τέρμα τα παιχνίδια και οι πισώπλατες μαχαιριές.
Ξέρουμε όλοι ποιοι είστε, ξέρουμε τι θέλετε και προπαντός από πού καθοδηγήστε.

Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, σε φαινόμενα καιροσκοπισμού. Δεν απαντήσαμε, στα διχαστικά κελεύσματα, όσων προέτρεπαν σε άτακτη φυγή τους καταληψίες συναδέλφους, από το μηχανογραφικό κέντρο έκδοσης λογαριασμών.

Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, στη μετά “βαΐων και κλάδων” υποδοχή, στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, του Υπουργού της εθνικής μας χρεοκοπίας. Εν μέσω μάλιστα ανακοινώσεων περί “σαλαμοποίησης” και ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Μάθετε λοιπόν σήμερα ότι η στάση ευθύνης, δεν είναι αδυναμία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Στα διχαστικά μηνύματα, εμείς προβάλλουμε την ενότητα και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Συνεχίζουμε, καθώς σε πείσμα των καιρών, υπάρχουν χιλιάδες αγωνιστές, που την σημαία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, την κρατούν ψηλά.                        
                                                                                         
                                                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: