Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ!
ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Με στόχο να δείξουν «καλή διαγωγή» προς τους δανειστές και προκειμένου να ενισχύσουν τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουν στη λεγόμενη διαπραγμάτευση (όπως έχουν βαφτίσει την επιμήκυνση) με τους εταίρους, όπως ειπώθηκε- οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν τη λήψη άμεσων μέτρων. Βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, θα επιχειρηθεί η κατάργηση ή συγχώνευση 10 φορέων πριν από την ερχόμενη Πέμπτη -ημέρα άφιξης της τρόικας-, προώθηση κάποιωναποκρατικοποιήσεων εντός του Αυγούστου, περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ, περικοπές στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με το Έθνος, ειδικότερα, αποφασίσθηκε η κατάργηση - συγχώνευση τουλάχιστον δέκα φορέων του Δημοσίου πριν από την έλευση της «τρόικας», που έχει προγραμματιστεί για την 26η του μηνός. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος καταργήσεων-συγχωνεύσεων, που -σύμφωνα με δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα στην εφημερίδα- φθάνει τους 255 οργανισμούς.

Παράλληλα, θα προωθηθούν αποκρατικοποιήσεις-εν μέσω θέρους- τον Αύγουστο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη αφορά την ιδιωτικοποίηση - εξπρές της ΔΕΠΑ, των Κρατικών Λαχείων, των δύο θυγατρικών εταιρειών της Αγροτικής, ΣΕΚΑΠ και Δωδώνη, καθώς επίσης και τηνπώληση του κτιρίου IBC στο Μαρούσι.

Επιπλέον, θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την κατάργηση των νόμων , που απαγόρευαν σε ιδιώτη να κατέχει περισσότερο από το 20% μετοχών σε εταιρείες του δημοσίου και επέβαλαν στο δημόσιο να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 50% των μετοχών κάθε κρατικού φορέα.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί πρόκειται να έχουν νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα ειδικά για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων-εκποιήσεων δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Ακόμη, η κυβέρνηση συνεργασίας προωθεί την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις αποδοχών σε περίπου 68.000 υπαλλήλων.
Επίσης, αποφασίστηκε νέα «δραστική περικοπή» στις δαπάνες των ΟΤΑ και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι έχουν προειδοποιήσει με κάθε τρόπο -απειλώντας ακόμη και με παραιτήσεις- ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές στους πόρους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: