Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ησυχία ... η ΥΕΝΕΔ λογοκρίνει, η κυβέρνηση διώκει

“ Κανένας δε θα τολμήσει να σου περάσει αλυσίδα στο πόδι αν δεν του δώσεις εσύ την ευκαιρία να σου πάρει τα μέτρα ”
Του Κώστα Καπνίση
Παρακολουθούμε με έκπληξη (;) εδώ και λίγες μέρες μια αλληλουχία γεγονότων που αποτυπώνει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο την διάλυση των πάντων σε αυτή την χώρα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και χωρίς αμφιβολία μας δημιουργούν σκέψεις ότι πλέον αμφισβητείται ευθέως και απροκάλυπτα το πολίτευμα της χώρας. Η αρχή έγινε την Παρασκευή το βράδυ όταν άρχισε να διαρρέει από διάφορα sites και blogs ότι θα βγει στη δημοσιότητα το Σάββατο το πρωί από το πολύ καλό περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη η περίφημη λίστα Lagarde. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ένας εξαίρετος δημοσιογράφος φτάνει σε μια επιτυχία εξασφαλίζοντας μια λίστα καταθετών σε ελβετική τράπεζα. Υπενθυμίζουμε ότι για αυτή τη λίστα έχουν χυθεί άπειροι τόνοι μελανιού. Τονίζουμε ότι αυτή τη λίστα την κατείχαν άνθρωποι που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε κυβερνητικές και ευρύτερα κρατικές θέσεις οι οποίοι με τη σειρά τους έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μη μάθει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας το τι πραγματικά συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι οι λίστες είναι δεκάδες με ατελείωτα ονόματα. Ας μη ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Η περιβόητη λίστα είναι απλά μόνο ένα δέντρο του όλου δάσους και περιλαμβάνει καταθέσεις Ελλήνων σε μια μόνο τράπεζα του εξωτερικού. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι ελληνικές και «πατριωτικές» καταθέσεις βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη είτε πρόκειται για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είτε πρόκειται για off shore είτε για οτιδήποτε άλλο.




Στην περίπτωση της αποκάλυψης του Hot Dec ο κρατικός μηχανισμός και η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκαν άμεσα πράγμα αρκετά περίεργο για τη χώρα μας. Έχουμε δηλαδή πληροφορίες και αδιάσειστα πια στοιχεία για λίστες που αποκρύπτονται εδώ και δύο χρόνια και δεν αντιδρά κανείς. Το αντίθετο μάλιστα. Οι διαδικασίες κινούνται με ρυθμό χελώνας και η ελληνική δικαιοσύνη έχει επιληφθεί να επιλύσει το θέμα σε καμιά εικοσαριά άντε δεκαριά χρόνια ή και να παραγραφεί. Αυτό είναι και το «λογικό» άλλωστε. Παρόλα αυτά μόλις δημοσιεύτηκε μια λίστα - άσχετα με το αν είναι ή όχι η περίφημη λίστα Lagarde - από έναν δημοσιογράφο όλα λύθηκαν σε 24 ώρες. Οι υπηρεσίες λειτούργησαν αστραπιαία και μάλιστα εν μέσω σαββατοκύριακου. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη άμεσα και ορίστηκε επίσης σε λίγες ημέρες να γίνει και η δίκη του. Πρωτοφανές. Επιτέλους οι θεσμοί λειτουργούν θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Πάντα λειτουργούσαν οι θεσμοί σε αυτή τη χώρα είναι η άμεση απάντηση που μπορούμε να δώσουμε. Σε βάρος των αδυνάτων. Είναι γνωστή άλλωστε η φράση που χρησιμοποιεί ο θυμόσοφος λαός για αυτή τη χώρα. Αν κλέψεις ένα κουλούρι πας στην φυλακή ως ο χείριστος του είδους εγκληματίας. Αν πάλι «βουτήξεις» πολλά χρήματα τότε θεωρείσαι κύριος και μάλιστα δικαιούσαι να έχεις και λόγο στα πράγματα.



Τίποτε βέβαια δεν φαίνεται πια περίεργο. Πριν λίγους μήνες η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι είναι συνταγματικό το μνημόνιο και το «πετσόκομα» μισθών και συντάξεων του απλού λαού βέβαια. Εκείνου που παίρνει μετά βίας 700 ευρώ. Όταν ήρθε βέβαια η έξωθεν εντολή για μείωση στις απολαβές των δικαστικών και άλλων λειτουργών της δικαιοσύνης τότε αυτόματα το μνημόνιο έγινε αντισυνταγματικό. Ο δικαστικός βλέπετε χάνει την αξιοπρέπειά του όταν πέφτει κάτω από τα 5.000 ευρώ το μήνα. Ο πολίτης δεν τη χάνει όταν καλείται να ζήσει με 500 ή και με καθόλου ευρώ μηνιαίως. Περίεργη λογική και πάνω από όλα «δίκαιη». Να παραπεμφθεί λοιπόν ο δημοσιογράφος. Να δούμε τι θα πουν στο δικαστήριο για να τον κατηγορήσουν. Αν συνεχιστεί αυτή η κωμωδία μία πρόβλεψη αναφέρει ότι θα επιχειρηθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός. Το ποιόν του ανδρός βέβαια και το ήθος του Κώστα Βαξεβάνη δε νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο αποδεκτό. Οφείλει ο ίδιος να συνεχίσει τον αγώνα του και με τη σειρά του καλείται και ο λαός να σταθεί δίπλα του.

Η κατηφόρα που έχουμε πάρει δείχνει να μην έχει σταματημό βέβαια μια και σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι «κόπηκε» και η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» γιατί ασχολήθηκαν με τον κύριο Δένδια. Μάλιστα. Καλό είναι να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η εκπομπή των δύο δημοσιογράφων είχε ήδη «ψαλιδιστεί» κατά δύο ώρες. Ακόμα όμως και σε αυτό το δίωρο οι καλοί δημοσιογράφοι έβρισκαν τον τρόπο να μας ενημερώνουν αντικειμενικά αλλά και να μας κάνουν να ξεκινάμε όμορφα την ημέρα μας προάγοντας εκτός από τη γνήσια και αδέσμευτη ενημέρωση και τον πολιτισμό πράγμα σπάνιο στις μέρες μας στο τηλεοπτικό τοπίο. Περιττό να πούμε ότι έχουν κοπεί και άλλες εκπομπές όπως ο «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου που έχει βραβευτεί σε πολλές ανά τον κόσμο χώρες. Στη δική μας βέβαια χώρα δε μπορεί να έχει θέση. Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, η «Μηχανή του Χρόνου» του Χρήστου Βασιλόπουλου και αρκετές άλλες πραγματικά ενδιαφέρουσες εκπομπές που έχουν κάτι να μας πουν επίσης κόπηκαν. Ίσως έχει να μας πει πολλά το ρεπορτάζ της Μυκόνου και τα εξαιρετικά οπίσθια του κάθε μοντέλου. Εκεί στην ΕΡΤ τον έχουν πια τον τρόπο. Έχουν το «Know How» καθώς και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες πια θέσεις και ξέρουν πως θα κάνουν και την ΕΡΤ «μεσημεριανάδικο».



Αναμφίβολα, όλες αυτές οι εξελίξεις θυμίζουν τηλεοπτικό πεδίο τύπου της αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ και πάμε ολοταχώς προς τα εκεί. Δε μας έφταναν τα «ιδιωτικοκρατικοδίαιτα» κανάλια αλλά θέλουμε να αλώσουμε και το τελευταίο οχυρό. Το οχυρό της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας που έχει απομείνει. Ειδικά όταν μιλάμε για τη δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και όχι η εκάστοτε κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός βέβαια πληρώνει και τα «ιδιωτικά» κανάλια και ας μη το ξέρει. Το σάπιο πολιτικό σύστημα και η μιντιοκρατία που το στηρίζει κάνουν την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν τα κεκτημένα και εξαπολύουν την τελική επίθεση προς τον λαό λίγο πριν εκβιάσουν τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα που θα ξεπουλήσουν και θα μετατρέψουν πια επισήμως, οριστικά και αμετάκλητα την Ελλάδα σε αποικία. Εύλογα γεννάται το ερώτημα. Ποιον θα πιστέψουμε; Τον Βαξεβάνη, τον Αρβανίτη και την Κατσίμη ή τη θλιβερή τρικολόρε συγκυβέρνηση της συμφοράς και του ξεπουλήματος της χώρας και τους παπαγάλους τους; Εμείς πέρα από την προφανή απάντηση θα πούμε το εξής: «Κανένας δε θα τολμήσει να σου περάσει αλυσίδα στο πόδι αν δεν του δώσεις εσύ την ευκαιρία να σου πάρει τα μέτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: