Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Oι «κουτσουλίτσες» Βενιζέλου προκάλεσαν έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ

Β.Π. Όπως φαίνεται, στο εναπομείναν δεξιό ΠΑΣΟΚ ισχύει το ..."Είμαστε όλοι μία παρέα και περνάμε ωραία!"
Η σφοδρή επίθεση Βενιζέλου σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι πρόκειται για«επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων» οδήγησε σε έκρηξη την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να μην ψηφιστούν τα μέτρα ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι οι δικές του στρατηγικές έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
«Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό και αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Για ποιές αποκρατικοποιήσεις μιλάμε ; Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε στην εισήγησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζήτησε να καταψηφιστούν τα μέτρα.
«Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Σκανδαλίδης και στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».

Αντίθετα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη :
«Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος» είπε.
Ο κ. Χρυσοχοίδης διαφώνησε και με την πρόταση να έρχονται οι αποκρατικοποιήσεις στη βουλή για έγκριση λέγοντας: «Η πολιτεία έχει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να τις φέρει εις πέρας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε βαποράκια που τώρα είναι και μπατίρηδες να παίξουν ρόλο».

Απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Χρυσοχοίδης σήκωσε το γάντι λέγοντας «Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».

Ο διάλογος των βουλευτών οδήγησε σε ακραίες θέσεις αφού ο Γιώργος Ντόλιος ζήτησε από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα να παραδώσουν την έδρα τους.
«Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;» απάντησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 3.
iefimerida.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: