Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κρατικής οντότητας με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967 και με πλήρη δικαιώματα στα πλαίσια του ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα αποτελεί την ελάχιστη βάση συνεννόησης και διαλόγου για επίλυση του Παλαιστινιακού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ:
Η διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό καθιερώθηκε με ψήφισμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1977 και τιμάται σε όλο τον κόσμο στις 29 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, ημέρα που συμπίπτει με το διαμελισμό της Παλαιστίνης στις 29 Νοεμβρίου του 1947.

Ο μαρτυρικός λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να βιώνει την κατοχή, την εξαθλίωση, την εξορία και το ιδιότυπο καθεστώς κοινωνικού απαρτχάιντ εντός του Ισραήλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον διαχρονικό θαυμασμό του στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, για μια ελεύθερη πατρίδα, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, όπου με ειρήνη και αλληλεγγύη θα τεθεί ένα ιστορικό τέλος στην καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου.
Η αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κρατικής οντότητας με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967 και με πλήρη δικαιώματα στα πλαίσια του ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα αποτελεί την ελάχιστη βάση συνεννόησης και διαλόγου για επίλυση του Παλαιστινιακού, που συνεχίζει να ταλανίζει και να τροφοδοτεί τεράστιες αντιπαραθέσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την Ειρήνη στην περιοχή.
Η αλληλεγγύη μας είναι ουσιαστική σε κάθε κατεύθυνση, που θα διασφαλίζει τα αντίστοιχα ψηφίσματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ενώ οι αγώνες του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και ανεξαρτησία ταυτίζονται και με τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: