Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση αδειάζει αιφνιδίως τα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας έθεσε το υπουργείο Υγείας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, το Δρομοκαΐτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κλείνοντας τμήματα των κλινικών και σχεδιάζοντας την μεταφορά ασθενών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, η απόφαση ελήφθη έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις για την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας.
Σύμφωνα πάλι με ρεπορτάζ της Αυγής, οι διαδικασίες κινήθηκαν από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Γιάννη Ευδοκιμίδη, αλλά και τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αιφνιδιαστική εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ενώ η αρμοδία υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή βρίσκεται στη Λιθουανία και διέψευδε κατηγορηματικά χθες το πρωί οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Το σχέδιο του υπουργείου συμφωνεί με τις προτάσεις των παραπάνω ΥΠΕ, και αφορά τη διαθεσιμότητα 150 εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και 83 εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο παραμένει ακόμη ασαφής.

Αφού τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο διευθυντής του ΨΝΑ, θα ακολουθήσει το κλείσιμο των τμημάτων 1,2 και 3 στο Δαφνί, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στις ψυχιατρικές κλινικές του Σωτηρία, της Πολυκλινικής Αθηνων και του Σισμανόγλειου.
Να σημειωθεί πως στο Δαφνί νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.000 ασθενείς, ενώ εργάζονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι.
Ο διοικητής του ΨΝΑ, Όθων Χαραλαμπάκης (γνωστός ως ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής), αν και είχε ήδη αποφασιστεί να αντικατασταθεί, παραιτήθηκε σήμερα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει μέρος στις συσκέψεις και δεν είχε ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς.
Όσον αφορά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δύο εκ των πέντε κλινικών θα μεταφερθούν για οξεία περιστατικά στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Άγιος Δημήτριος», με τις εναπομείνασες τρεις να συγχωνεύονται σε μία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και τα ΜΑΤ προαναγγέλουν συλλήψεις

Εργαζόμενοι στο Δαφνί παραμένουν από το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους.
Γύρω στις 14.00 στο σημείο εμφανίστηκαν και τα ΜΑΤ, προαναγγέλοντας συλλήψεις αν οι εργαζόμενοι επιχειρήσουν να κλείσουν το δρόμο.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο, ενώ μέσα στην ημέρα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή προανήγγειλε συζήτηση «εκ του μηδενός» τη Δευτέρα.
thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: