Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Σκληρή αντίδραση Τσίμερ: Φωτογραφίζει Βενιζέλο για τις διαρροές σε «ΕΘΝΟΣ» και «ΤΑ ΝΕΑ»

Την έκπληξή της και παράλληλα την αγανάκτησή της εξέφρασε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, από τα δημοσιεύματα δύο ελληνικών εφημερίδων (Νέα, Έθνος), οι οποίες όπως η ίδια η Τσίμερ υποστηρίζει διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά της, σχετικά με το ελληνικό χρέος.
Την έκπληξή της και παράλληλα την αγανάκτησή της εξέφρασε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ, από τα δημοσιεύματα δύο ελληνικών εφημερίδων (Νέα, Έθνος), οι οποίες όπως η ίδια η Τσίμερ υποστηρίζει διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά της, σχετικά με το ελληνικό χρέος. Η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, συναντήθηκε με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση, όπου και συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα της Ελλάδας.


Η Γκάμπι Τσίμερ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, μίλησε για «διαρροές», φωτογραφίζοντας μάλιστα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας μάλιστα ότι απεύχεται να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Η αθλιότητα του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν», τόνισε χαρακτηριστικά η Τσίμερ. Η πρόεδρος της GUE/NGL, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι στην αίθουσα δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι, ενώ τονίζει ότι σε ότι αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, έχει πει τα ακριβώς αντίθετα από όσα της αποδίδονται.

Λέει χαρακτηριστικά η Γκάμπι Τσίμερ ότι «Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος. Επίσης, άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα».

Η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς συνεχίζει λέγοντας ότι αδυνατεί να της περάσει έστω και ως υποψία ότι υπεύθυνος για αυτές τις διαρροές είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτόν προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι είχε «ηρωική αντίδραση» τα ΜΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, το οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «Η πρόεδρος Γκάμπι Τσίμερ έκανε σαφές στην τοποθέτηση της ότι πρέπει να γίνει και λογιστικός έλεγχος και κούρεμα του χρέους. Ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο μετά από αυτήν και της επετέθη αντιστρέφοντας τα λεγόμενά της. Ως εκ τούτου. η πρόεδρος ξαναπήρε το λόγο και επανέλαβε την θέση της. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου. Η αθλιότητά του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν».

«Περιμέναμε όμως από δημοσιογράφους να επιβεβαιώνουν τα «αποκλειστικά» που τους διανέμουν κέντρα αναξιόπιστα και βυθιζόμενα. Αυτά τα κέντρα δεν μπορούν και στα media να κινούνται «υποβρυχίως». Ας το καταλάβουν γιατί γελοιοποιούνται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γκάμπι Τσίμερ:

«Έκπληκτη και αγανακτισμένη είδα σήμερα το πρωί δημοσιεύματα σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συγκεκριμένα στα «Νέα» και στο «Έθνος» γεμάτα διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπα σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση. Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα».

«Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα, και δεν το έκανα, να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος».

«Επίσης, άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα. Επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια «ηρωική αντίδραση» του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: