Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΟΟΣΑ: Εκτός στόχων για το δημόσιο χρέος

Νέες παρεμβάσεις για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους συνέστησε ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία παρουσιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία.
Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 157% του ΑΕΠ έναντι στόχου 124% που προβλέπεται στο πρόγραμμα, ενώ για το 2014 εκτιμά πως θα καταγραφεί ύφεση 0,4% και το 2014. Όπως υπογράμμισε ο Γκουρία ένα νέο κούρεμα» αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει.
Ο ΟΟΣΑ, όπως αναφέρει το Κέρδος, σημειώνοντας πως η πρόοδος είναι σημαντική σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι και στο θέμα του ανταγωνισμού επισημαίνει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όχι μόνο πρέπει να εφαρμοστούν με ταχύτερο ρυθμό, αλλά και να διευρυνθούν, προκειμένου να επέλθει η ανάκμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις συστάσεις του Οργανισμού, η κυνέρνηση πρέπει να δώσει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις (ζητείται επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας και στους σιδηροδρόμους, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στα ακίνητα). Επιπλέον αναφέρεται και στη γραφειοκρατία το οποίο εάν αντιμετωπιστεί, βελτιώνοντας τη νομοθεσία στο 25%, μπορεί να εξοικονομηθεί περί το 1,8 δισ. ευρώ ετησίως, ενισχύοντας παράλληλα, την ανάπτυξη.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: