Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στο κλαμπ Μητσοτάκη κατά της Ρ.Δούρου, ο Στ. Θεοδωράκης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους δήμων να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση με τους 19 δημάρχους 
Στο κλαμπ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του οποίο οι νεοφιλελεύθερες απόψεις τον εκφράζουν απόλυτα, όπως έδειξε και η επίσκεψή του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος επιτέθηκε στη περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου για την άρνησή της να συμμετάσχει στην αξιολόγηση, η οποία, είναι απολύτως βέβαιον, ότι θα οδηγήσει σε απολύσεις υπαλλήλων.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους δήμων να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση με τους 19 δημάρχους.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στην άρνηση της κυρίας Δούρου να συμφωνήσει στην αξιολόγηση έκανε λόγο για «αλλοίωση των αριστερών αντανακλαστικών». Ο επικεφαλής του Ποταμιού πιστεύει, δηλαδή, ότι προδίδουν τα ιδανικά της Αριστεράς εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να συμπράξουν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Η παρέα των προσώπων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του παλιού συστήματος του ΠΑΣΟΚ έχει αλλοιώσει τα αριστερά τους αντανακλαστικά» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η κυρία Δούρου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πρωταγωνιστούν στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών».
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν σκωπτικός και για τον κ. Αλέξη Τσίπρα και για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, σημειώνοντας ότι και αυτός έχει πάει στο Άγιον Όρος, αλλά δεν είναι από αυτούς που μένουν μόνοι τους με την εικόνα.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιαδης για τις καταθέσεις στις τράπεζες  - ότι δηλαδή «ο κόσμος θα σηκώσει τα λεφτά του όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» – ο  Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν του αρέσουν οι υπερβολές, και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Βαρεμένος δεν θα φάει τα λεφτά του κυρίου Γεωργιάδη». 
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας Ποτάμιου – ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να απαντήσει, ενώ τάχθηκε υπέρ των πολύ καλών δημόσιων Πανεπιστήμιων, αλλά και της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών πανεπιστημίων.
«Το σχέδιο μας για τη χώρα είναι πολύ κοντά στην τελική του διαμόρφωση» είπε ο Στ. Θεοδωράκης, και υποστήριξε ότι κοινός τόπος όλων των δημοσκοπήσεων είναι ότι το Ποτάμι κινείται γύρω στο 7%:«Όλοι χάνουν τις δυνάμεις τους γύρω από εμάς εκτός από μας» σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής να μην διενεργηθεί έλεγχος για τους υπαλλήλους, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυρίας Ρένας Δούρου, λέγοντας στο Mega: «Μπορεί κάποιος να εκλεγεί σε θέση ευθύνης και να παραμένει ανεύθυνος».
Σημείωσε, δε, ότι δεν μπορεί να λέει ότι θα μας ταράξει στη νομιμότητα και να μην εφαρμόζει ένα νόμο. «Η νομιμότητα δεν είναι αλά καρτ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Η Ρένα Δούρου δήλωσε μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου:
«Από την πλευρά της η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική. Αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
 »Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.
 »Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν. Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».
hitandrun. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: