Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι μετά την υποχωρητικότητα της Ελλάδας και της ΕΕ-Και πολεμικά σκάφη στην Κύπρο

Κλιμακώνουν, όπως είναι λογικό οι Τούρκοι την πολιτική εντάσεων που ακολουθούν στην Κύπρο και γενικότερα στην Ν/Α Μεσόγειο μετά την άτολμη αντίδραση της Ελλάδας και την προφανή αδιαφορία της ΕΕ, που ορισμένα συστημικά ΜΜΕ βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως «ηχηρό μήνυμα»… προκαλώντας ενδεχομένως ευθυμία ακόμα και στην Άγκυρα… και λέμε «λογικό είναι», γιατί πολύ απλά είναι πάγια τακτική της Άγκυρας να εκμεταλλεύεται όλο τον διαθέσιμο χώρο που οι άλλοι της επιτρέπουν… Αυτό ας βάλει σε σκέψεις όσους "χαζοπαζαρεύουν" με τις κρουαζιέρες των τουρκικών πολεμικών σκαφών στο Σούνιο!Καθώς λοιπόν Ελλάδα και Κύπρος προβληματίζονται αλλά δυσκολεύονται να αντιδράσουν, δύο πολεμικά πλοία της Τουρκίας, το Γκιοκσού και το Ζιπκίν, βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.
Στην ιστοσελίδα τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν ότι το Γκιοκσού προστατεύει και στηρίζει το σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός το οποίο διεξάγει έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή. Το πλοίο Ζιπκίν παρακολουθεί τη γεώτρηση στο κοίτασμα Ονασαγόρα από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων.
Και πλατφόρμα γεωτρήσεων
Η Τουρκία σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια νέα προκλητική κίνηση. Συνεχίζοντας την αλλοπρόσαλλη πολιτική των εντάσεων, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, επιδιώκοντας την περικύκλωση της Κύπρου από τον νότο και τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με την εγκατάσταση πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις. Η νέα αυτή τουρκική σκέψη-πρόκληση στην περιοχή, έχει μεγάλη σημασία καθώς γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο για την «επίλυση», του Κυπριακού.
Η Άγκυρα σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσεγγίσει ξένες διεθνείς εταιρείες για την τοποθέτηση πλατφόρμας σε θαλάσσια περιοχή της Κύπρου ώστε να αρχίσουν έρευνες ενώ ήδη οι Τούρκοι έχουν κινήσει τις διαδικασίες και είναι έτοιμοι να αγοράσουν δική τους πλατφόρμα και γι' αυτό το λόγο έχουν έρθει σε επαφή και με το Αζερμπαϊτζάν! Το Αζερμπαιτζάν στο οποίο έχει παραχωρήσει την ΔΕΣΦΑ το ελληνικό Δημόσιο μέσω της SOCAR…, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να διώξει τους Ρώσους.
Στόχος είναι να δημιουργήσει σκηνικό έντασης, που σαφώς θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, για να παγώσουν έτσι οι διαδικασίες εκμετάλλευσης στην κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι να βρεθεί τελική λύση στο Κυπριακό. Στο μεταξύ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» εξακολουθεί να βρίσκεται -από την περασμένη Δευτέρα- σε κυπριακά χωρικά ύδατα, μέσα στην κυπριακή συνεχίζοντας τη σεισμογραφική αποτύπωση του ενεργειακού πλούτου της θαλάσσιας περιοχής.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: