Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Κανονικότητα" το Μνημόνιο

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να διαπραγματευθεί
Οπισθοχώρηση σε όλα τα μέτωπα σάλπισαν Σαμαράς - Βενιζέλος μετά το φιάσκο της εξόδου από το Μνημόνιο και την αδιαλλαξία των δανειστών.
Η κυβέρνηση αναγκάζεται τώρα να υλοποιήσει όλα τα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, για ασφαλιστικό, απολύσεις, μισθούς και πλειστηριασμούς, και στη συνέχεια να πάει σε νέα συμφωνία - Μνημόνιο, που ονομάζει "προληπτική γραμμή χρηματοδότησης" για δάνεια που έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Η κυοφορούμενη συμφωνία συνεπάγεται νέα μέτρα και αυστηρή επιτήρηση των δανειστών, οι οποίοι δεν συζητούν οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις. Ο Σαμαράς εμφανίζει τη νέα συμφωνία ώς "κανονικότητα" και έξοδο από το Μνημόνιο προσδοκώντας μια διαχειρίσιμη ήττα, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει πόλεμο προπαγάνδας παρουσιάζοντας ως περιπέτεια τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. "Η δήθεν έξοδος από το Μνημόνιο είναι ένα νέο Μνημόνιο με άλλο όνομα" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα διαπραγματευθεί κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: