Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ε. Τσακαλώτος: «Πρώτα ο άνθρωπος, για να σωθεί η οικονομία» (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε την κοινωνική πραγματικότητα τονίζοντας ότι «Πρώτα πρέπει να δεις σαν κοινωνία πως βοηθάς τους πιο φτωχούς, πως αντιμετωπίζεις την ανθρωπιστική κρίση, πως θα ρίχνεις σιγά σιγά χρήμα και μετά να συζητήσουμε για το ποιος έχει δίκιο και το τι πρέπει να γίνει» ”
Για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και στην οικονομία μίλησε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικές αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε την κοινωνική πραγματικότητα τονίζοντας ότι «Πρώτα πρέπει να δεις σαν κοινωνία πως βοηθάς τους πιο φτωχούς, πως αντιμετωπίζεις την ανθρωπιστική κρίση, πως θα ρίχνεις σιγά σιγά χρήμα και μετά να συζητήσουμε για το ποιος έχει δίκιο και το τι πρέπει να γίνει». 
Σχετικά με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Μετά από 4 χρόνια ύφεση, κάποια μικρή βελτίωση στα οικονομικά είναι λογικό να υπάρχει, αλλά αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο στην πραγματικότητα δεν αλλάζει τίποτα. Η πρόταση των Γερμανών για το χρέος αυτή τη στιγμή είναι να επιμηκυνθεί το χρέος για 40 - 50 χρόνια αργότερα. Το χρέος θα παραμένει και θα είμαστε στην ίδια κατάσταση».


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημείωσε ότι τα μέτρα του ΟΟΣΑ, κάποια εκ των οποίων σπεύδει να υιοθετήσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, καθώς «Όταν η οικονομία είναι στον πάτο, ότι και να κάνεις από την πλευρά της προσφοράς, αν δεν δώσεις ώθηση στη ζήτηση, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι», για να προσθέσει ότι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να βγει η χώρα από το τέλμα είναι να γίνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και μετά να συζητηθεί και η επιμήκυνση του κομματιού που απομένει.

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη στήριξη της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογράμμισε ότι συνάδει με το πνεύμα των αποφάσεων του συνεδρίου για τη διεύρυνση που επιχειρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το video:

periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: