Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αίμα - τιμή - Σαμαράς

Δεν υπήρχε καλύτερη οπτικοποίηση της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας ενόψει εκλογών από τον Αντώνη Σαμαρά μπροστά στο φράχτη των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στα πλέον συντηρητικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας με δήλωση-επίθεση στα ανθρωπιστικά ιδεώδη στην οποία με θράσος υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει την είσοδο “λαθρομεταναστών” και την παροχή σε αυτούς νοσοκομειακής περίθαλψης από το ελληνικό κράτος. Αναρωτιόμαστε βάσει ποιων στοιχείων ο πρωθυπουργός λέει κάτι τόσο ακραίο και ρατσιστικό εκπροσωπώντας υποτίθεται τον ελληνικό λαό. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
“Αυτός ο φράχτης που είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, είναι το αποτρεπτικό εμπόδιο που απέτρεψε την εισροή χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έμπαιναν ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα μέσω Θράκης. Και είναι αυτός ο ίδιος ο φράχτης που ορισμένοι θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον ρίξουν. Γιατί η δική τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη», είπε, για να προσθέσει ότι αυτό «δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα.
Η ακραία και σκοταδιστική αυτή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι καθόλου αποσπασματική και διόλου τυχαία. Μαρτυρά με χυδαίο τρόπο πως η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας έχει σαφώς ακροδεξιό πρόσημο, έχοντας σα δεύτερο βασικό πυλώνα, μετά τον εκφοβισμό των νοικοκυραίων για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, το “χάιδεμα” των ψηφοφόρων που στις πρόσφατες ευρωεκλογές έφεραν τη Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί βέβαια πως ο Σαμαράς “βρίσκει και τα κάνει”. Διότι πέρα από την άνοδο ρατσιστικών ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, τα ίδια τα κυρίαρχα “mainstream” φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα θεσμοθετούν την Ευρώπη-φρούριο και βουλιάζουν σκάφη με ανθρώπινες ψυχές ή τις αφήνουν να πνίγονται σε γκαράζ υπερφορτωμένων πλοίων. Τέτοιος “ευρωπαϊστής” είναι κι ο Σαμαράς και με συνθήματα σαν τα σημερινά θέλει να κερδίσει τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: