Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Άρση επιστράτευσης σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ με απόφαση Τσίπρα

Άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ, και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά τη σχετική εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη.
Οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της, τονίζοντας πως ο δίκαιος αγώνας της ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκεια ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού.
"Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις" επισημαίνει, ενώ κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση για σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα.

"Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια, με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: