Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

«Μανιφέστο» στήριξης

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα έστειλε η Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM), της οποίας ηγείται ο Βέλγος οικονομολόγος Ερίκ Τουσέν, με αφορμή τη διεθνή εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, με στόχο, όπως αναφέρει, να αποτρέψει τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Επικεφαλής αυτής της καμπάνιας έχουν τεθεί τόσο Ευρωπαίοι ηγέτες της Ε.Ε., όπως η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Ολάντ, ο Ρέντσι και ο Σόιμπλε, όσο και διεθνή ΜΜΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται:

«Η CADTM δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις εκείνων που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα σαν πειραματικό εργαστήρι για τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους Ελληνες σαν πειραματόζωο για τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές θεραπείες-σοκ. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κλιμάκωση αυτής της εκστρατείας.
»Δεν μπορούν να επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει τη νίκη και να αποτελέσει το παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα τους σταματήσει τίποτα, διότι γνωρίζουν καλά ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θα είναι αποφασιστικό στον κοινωνικό πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στη συντριπτική πλειονότητα του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
«Αριστερή κυβέρνηση»
»Ακριβώς επειδή το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό, μπορούμε να περιμένουμε ότι οι “ηγέτες” της Ευρώπης και της Ελλάδας θα αρνηθούν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία, θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ελληνική Αριστερά. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ασφυξία σε μια αριστερή κυβέρνηση, καθώς μια επιτυχία της θα μεταφραζόταν σαν μια τρομακτική ενθάρρυνση των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης να αντισταθούν».
Σ' αυτό το πλαίσιο, η CADTM, η οποία, όπως λέει, έχει σταθεί στο πλευρό του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στη λιτότητα και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, «καλεί τα κοινωνικά κινήματα διεθνώς, αλλά και τα ριζοσπαστικά κόμματα, να υποστηρίξουν ανεπιφύλακτα την αντίσταση και τους αγώνες του ελληνικού λαού».
Επαναφέρει δε την πρότασή της για τη συγκρότηση μιας διεθνούς λαϊκής επιτροπής ελέγχου του παράνομου και απεχθούς τμήματος του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θα πρέπει να αποπληρωθεί και, παράλληλα, για την αποκήρυξη τέτοιων χρεών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας.
Καταλήγει ζητώντας τη στήριξη στην ελληνική Αριστερά «στην πάλη της κόντρα στην ασφυκτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα από τις διεθνείς αγορές και στον αγώνα της ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που παράγουν αθλιότητα, ρατσισμό και βαρβαρότητα».
*Διαβάστε την τελευταία συνέντευξη του Ερίκ Τουσέν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στον σύνδεσμο http://www.efsyn.gr/arthro/erik-toysen-nomimo-aitima-tsipra-gia-diethni-...
efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: