Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΕΙ-Καλαμάτας

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των κενών οργανικών θέσεων και των αναγκών σε ανθρώπινο προσωπικό που θα έχουν καταγράψει οι δημόσιες υπηρεσίες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν σαρωτικές μετατάξεις προσωπικού μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του πολίτη.
To μοντέλο αυτό έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τις μετατάξεις στους εργαζόμενους του Ο.Σ.Ε. και άμεσα θα ισχύει και σε άλλες Δ.Ε.Κ.Ο.,έτσι λοιπόν για παράδειγμα, αρκετοί εργαζόμενοι θα μπορούν να καλύψουν θέσεις διοικητικού πόστου σε νοσοκομεία ή σε διάφορους δήμους.Δίνοντας με αυτό τον τρόπο το τελειωτικό χτύπημα στους αποφοίτους αλλά και στους φοιτητές των τμημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. – Καλαμάτας πιστή στις αρχές της να δρα πάντα με γνώμονα το συμφέρον των σπουδαστών και να μην σιωπά στο όνομα καμιάς κομματικής πειθαρχίας καταδικάζει την εν λόγω απόφαση που απαξιώνει τα τμήματα που λειτουργούν στο ίδρυμα μας.Θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι την απαξίωση που θα υποστούν τα πτυχία μας αύριο.
Θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.Δεν θα πρέπει στο όνομα της εξυγίανσης των Δ.Ε.Κ.Ο. να χαραμίσουμε το μέλλον μας και της σπουδές μας.Ο χώρος της υγείας έχει ανάγκη τους αποφοίτους του τμήματος μας ώστε με σωστές και σύγχρονες μεθόδους να μπορέσουν να δώσουν καινούργια πνοή αλλά και να σταματήσει η οικονομική σπατάλη σε αυτά.Θα πρέπει ο υπουργός υγείας να σκεφτεί ποιο είναι το καλό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όχι να κλείσουμε τρύπες με ανθρώπους που δεν έχουν γνώση του τομέα.Θα πρέπει ο υπουργός Υγείας να πάρει άμεσα θέση.
Η Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. – Καλαμάτας θα είναι πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα για να έχουν τα πτυχία μας αξία.
ΩΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΖΗΤΑΜΕ :
· Να προφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας για τους πτυχιούχος των τμημάτων Δ.Μ.Υ.Π. και Τ.Α.
· Αυτόνομα δωρεάν και δημόσια μεταπτυχιακά προγράμματα στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
· Ποσόστωση ίση με το 40% των αποφοίτων των τμημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκηση Μονάδων Υγείας και πρόνοιας στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Στην Εθνική σχολή Δημόσιας Υγείας αντίστοιχα.
· Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Παιδείας.
ΠΑΣΠ ΤΕΙ-Καλαμάτας
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: