Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Προς τι ?...

Ο Γιώργος Παπανδρέου «κατάφερε» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να χάσει, με δική του ευθύνη, ένα τεράστιο κομμάτι από τη στήριξη που παρείχε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο προσωπικά. Οι κορώνες του στυλ «δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», «πρέπει να κάνω το καλύτερο για τη χώρα και ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» δεν ενδιαφέρουν τον Έλληνα που η καθημερινότητά του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Προχθές μάθαμε ότι έσπευσαν να χαρίσουν 24 δισ. ευρώ που αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, πάνω από 3700 εταιρειών και φυσικών προσώπων, οι οποίοι εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια και εισέπρατταν το ΦΠΑ!
Αυτά τα χρέη των 24 δισ. και η βεβαιότητα είσπραξής τους, είναι που έκαναν τον ΓΑΠ να πει προεκλογικά το «λεφτά υπάρχουν». Ευτυχώς που αντέδρασαν κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών των απατεώνων και αποσύρθηκε, προσωρινά, η διάταξη. Η λίστα των εταιρειών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι άκρως αποκαλυπτική. Εταιρείες «κολοσσοί», «επώνυμες», «φίρμες», άνθρωποι της «καλής» (βλ. εμετικής) κοινωνίας.
Από τη μια μεριά οι στερήσεις και η εξαθλίωση στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και από την άλλη το πάρτυ να συνεχίζεται, έστω και πιο συγκρατημένα.
Το μνημόνιο της Τρόικας, ίσως αποδειχθεί η μόνιμη δικαιολογία για τους πολιτικούς του παρόντος, αλλά και για πολλές γενεές πολιτικών του μέλλοντος, για να ξεθεμελιώσουν ότι οικοδόμησε η εργατιά με κόπο, πείνα και αίμα.
Κύριε Παπανδρέου, δεν με ενδιαφέρει καθόλου ....η προσωπική σου πολιτική σταδιοδρομία και συνέχεια. Στα πλαίσια του «ας μην ξαναγίνω ποτέ Πρωθυπουργός» κάνεις συνεχώς λάθη που έχουν άμεση επίδραση στο μέλλον των επόμενων γενεών. Ασφαλώς και είναι λάθος να πολιτεύεσαι με μοναδικό γνώμονα το πολιτικό κόστος, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία ο προκάτοχός σου και φτάσαμε στο σημερινό χάλι, όμως αν δεν ενδιαφέρει το που οδηγούν οι αποφάσεις σου, αν οι τροϊκανοί σε έχουν για το παιδί της φάπας που δέχεται τα πάντα αδιαμαρτύρητα και χωρίς διαπραγμάτευση, καλύτερα να φύγεις.
Δεν αρκεί να παλεύεις για το λαό σου, πρέπει να φέρνεις και αποτελέσματα…
Του Πέτρου Κ.

Επικαιροποιημένο συμπλήρωμα από το «Λογοπλόκο» : 

Προς τι οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις, πια ; Μπορεί το «υπάρχουν λεφτά» και η επεκτατική πολιτική της προεκλογικής (των εκλογών του 2009) περιόδου, να οφείλονταν σε λαθεμένη και λειψή ενημέρωση, επί της πραγματικής κατάστασης, εκείνο, όμως, το «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών…» της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε τι οφείλονταν ;
Κι, όμως, παρ΄όλο που με τις επιταγές της τρόικας η πρωθυπουργική αυτή δέσμευση – εξαγγελία κουρελιάστηκε, έχουμε την επανάληψη του ίδιου μοτίβου, με το χθεσινοβραδινό : «…Τα επώδυνα μέτρα είναι πίσω μας πια !...». Προς τι αυτό το γαϊτανάκι και η επιμονή σε μεγάλα λόγια, που αποδεικνύονται κουφιολογίες ;
Απο logoplokies.blogspot.

5 σχόλια:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

φιλε αυτο που κανει το κομμα σου δεν ειναι σοσιαλισμος ...Αλλα βλεπεισ πολλοι απο εσας επι ΠΑΣΟΚ βολευτικατε στισ ΔΕΚΟ... Αραγε καποιοσ βουλευτησ εκανε και σε εσενα τον κοπο να ανοιξει το παραθυρι για το δημοσιο !!! Τωρα μη διαμαρτηρεστε και βαλτε πλατη για να σωθουμε... εχει δικιο ο Παγκαλος οτι μαζι τα φαγατε !!! Αφησυε τουσ ψευτοτσαμπουκαδες και βαλτε πλατη εκτοσ αν δε σας φτανουν τα 500.000€!!!

Unknown είπε...

Ψευτοτζαμπουκαδες στα Γηπεδα φιλε μου.. εδω τιθεται θεμα επιβιωσης και αξιοπρεπειας ενος ολοκληρου λαου και λεγεται Αγωνας !!!!
Δεν ξερω τι λεει ο Παγκαλος αυτο που ξερω εγω ειναι οτι κανενας δεν μου χαρισε τιποτα...αμοιβομαι συμφωνα με την εργασια μου και μαλιστα πολυ χαμηλοτερα(οπως και το συνολο των εργαζομενων στη χωρα)..αλλου ειναι οι παρασιτικοι που αμοιβονται χωρις να παραγουν απολυτως τιποτα !!και σιγουρα δεν ειναι στις ταξεις των εργαζομενων!!!..και κατι τελευταιο..επειδη αναφερεσαι προσωπικα σε μενα κανενας Βουλευτης κανενος κομματος δεν με εβαλε γιατι την περηφανια και την αξιοπρεπεια δεν την παζαρευω με τιποτε σ αυτον τον κοσμο!!!!
Παννεληνιος γραπτος Διαγωνισμος ΔΕΗ το 1989 με το συστημα των παννελαδικων εξετασεων..
καλημερα...

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Ok ..Μπορεί να εισαι εξαίρεση αλλα να γνωρίζεις οτι έχουν δικιο αυτο που λεει η κυβέρνηση .... Τόσα χρόνια υπήρχε η ευκαιρία να διοριστεί κάποιος στο δημόσιο και να εχει και αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια στην εργασία ... Αυτο βέβαια μεταφράζονταν στην κάλπη σε ψυφαλακια για τον κομματικό μηχανισμό που διοριζε!!! Μη μου πεις οτι ολοι όσοι ειστε στη ΔΕΗ έχετε μπει αξιοκρατικά!? Τώρα υπάρχει ανάγκη στήριξης του Κράτους που αλλάζει ... Διορθώνει, αν θες νοοτροπία και εξελίσσεται σε πραγματικό κρατος δικαίου και οχι ανισοτήτων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.... Βαλτε πλάτη και αφήστε τους διακόπτες και την επαναστατική γυμναστική επι μέρους ... Μην απειλείτε τους πολίτες ... Εχουμε ολοι ματώσει στον ιδιωτικό κλαδο... Εμεις κινδυνεύουμε α χάσουμε , εκτος απο τις περικοπές στον μισθό, και την δουλειά μας ... Εξάλλου τα 500.000 € που πήρατε απο την ΔΕΗ ,σημαίνει συμφωνία κατω απο το τραπέζι!!! «Πάρε και μη μιλάς»...Ξεπουληθήκατε αριστερέ φίλε ΠΑΣΟΚΤΖΗ , στο κόμμα που εκφράζει την σκληρότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική , αλλα δεν υπάρχει άλλος δρόμος ...

Unknown είπε...

Προφανως δεν θα εχεις καταλαβει τι συντελειται αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα....λυπαμαι..

και ως αναφορα το δενειο...
http://www.ete-dei.gr/Press/press172.pdf

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

...οτι και να γινεται βαλτε πλατη... Ας γινουν οι αλλαγες και καταλαβε οτι δεν υπαρχει κατι αλλο!!! Αν αυριο γινουν εκλογεσ παλι το ΠΑΣΟΚ θα εχουμε και ισως καποια απο τα σπλαχνα του να εχουν αντικατασταθει φιλε ...