Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Άρση ασύλου στη Νομική...

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Νομική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Κλειστές είναι η Σόλωνος και η Ασκληπιού, ενώ στο σημείο βρίσκεται δύο κλούβες. Ο αποκλεισμός της περιοχής είναι πλήρης, με την πρόσβαση να απαγορεύεται σε πεζούς ακόμη και σε δημοσιογράφους αλλά και δικηγόρους. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, δέχθηκε αίτημα από την πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου. Συγκεντρώσεις σε Εξάρχεια και Προπύλαια πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή και θα ακολουθήσουν πορείες αλληλεγγύης προς τη Νομική.
«Έκανα ότι μπορούσα, πρέπει να φύγετε» δήλωσε ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, στα μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» και στους μετανάστες, Η συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας αποφάσισε να μην αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής Σχολής.

«Λύση βρέθηκε αλλά απορρίφτηκε από τους μετανάστες. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνεννόησης», δήλωσε απευθυνόμενος στα μέλη της «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας» του επανέλαβαν την απόφαση που έλαβε η συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας για παραμονή στο χώρο και τον παρέπεμψαν σε αυτούς. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ενημέρωσε για τις εξελίξεις και τους μετανάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους τον ενημέρωσαν ότι εμμένουν στην απόφασή τους.

Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης» μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι «το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο». «Θα είναι σκληρή αντιπαράθεση», πρόσθεσαν.
«Δηλώνουμε την πλήρη και αμέριστη στήριξή μας στην απόφαση της συνέλευση των απεργών πείνας.Καταγγέλουμε τον αποκλεισμό της περιοχής από την αστυνομία. Καλούμε όλους τους πολίτες της Αθήνας να προσέλθουν στον χώρο της Νομικής για την προάσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και του αγώνα των Μεταναστών Απεργών Πείνας», αναφέρει η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης».

Νωρίτερα, στη συνέλευσή τους οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να μην μετακινηθούν από το κτίριο της Νομικής, επικαλούμενοι τρεις λόγους, τους οποίους αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση. Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για μετεγκατάστασή τους δεν έγινε δεκτή:
1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτιμούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.
3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: