Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αρρυθμίες, μαθήματα υπακοής και η κρίση προσωπικότητας του Ανδρέα Λοβέρδου...

Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει:
Δεν υπάρχει αμφιβολία, βέβαια, πως η αντιπολίτευση ορισμένων στο ΠΑΣΟΚ προσέλαβε τα χαρακτηριστικά δημαγωγίας. Προσωπικά είμαι υπερήφανος που κράτησα απόσταση από τον λαϊκισμό. Γιατί ο λαϊκισμός και η δημαγωγία ορισμένων επηρέασαν αρνητικά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας.
Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση κατέφυγε σε δημαγωγία και λαϊκισμό που επηρέασαν τη διακυβέρνησή του, παραδέχεται ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ομολογεί ότι οι ρίζες της κρίσης βρίσκονται στον Ανδρέα Παπανδρέου και καλεί τους «ενοχικούς» υπουργούς να μην καλλιεργούν φρούδες ελπίδες.
Δηλαδή...ο  κατεδαφιστής του κοινωνικού Κράτους αφού έσωσε το ασφαλιστικό (!) και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις δίνει πλέον και μαθήματα υπακοής στους συνάδελφους του!!!κ Λοβέρδος είναι αυτός που μιλάει για λαϊκισμό? και μάλιστα  παει ένα βήμα ποιο πέρα εξαπολύοντας τα βέλη του σε όσους δεν προσκύνησαν ακόμη!!!και τέλος μιλάει για ευθύνες των πολιτικών της δεκαετίας του 80!!!!
ειναι να σε πιάνει θλίψη και θυμός ...(το λιγότερο)
Ο κ Λοβέρδος....θα πρέπει και να γνωρίζει πολύ καλά ότι η καρέκλα που κάθεται σήμερα στο Υπουργείο του είναι καρέκλα με Ιστορία. !!
Ο προκάτοχος του Γ. Γεννηματάς γέμιζε κάθε μέρα την περήφανη σελίδα της Ιστορίας του κινήματος της δεκαετίας του 80' που τόσο προκλητικά σνομπάρει ο σημερινός Υπουργός.
Νιώθει υπέρμαχος της πολιτικής των δανειστών μας και κρίνει επί δικαίων και αδίκων, μάλλον θέλοντας να κρατήσει μακρυά από κριτική τις μαύρες σελίδες του Κινήματος επί προεδρίας του εμπνευστή του (?) Κ. Σημίτη.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να ξεχωρίζει τον εαυτό του και να τον διαχωρίζει από το κίνημα και το λαό του ΠΑΣΟΚ που του έδωσε την εξουσία με την ελπίδα να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές. Βαδίζει όμως σε λάθος δρόμο, ξεχνάει και αυτός όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του οτι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ το κίνημα του Λαού και δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ως λαϊκίστικες τις λίγες έστω φωνές αντίστασης ..(σ αυτό τον πολιτικοιδεολογικο κατήφορο που έχει πάρει το Κίνημά)
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.... Είναι ο χρόνος που επιλέγει ως το ξεκίνημα προς την πορεία της πτώχευσης στις αρχές της δεκαετίας του 80, φωτογραφίζοντας τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου και εν' ολίγοις όλο το ιστορικό ΠΑΣΟΚ για την κατάντια αυτής της χώρας.
Ενοχοποιεί τους συντρόφους που κάνοντας εσωκομματική κριτική προσπαθούν να θυμίζουν στα στελέχη της Κυβέρνησης σε ποιον χώρο ανήκουν τελικά. Αλλά μάλλον ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκτός ΠΑΣΟΚ. Εντός σε κάθε Κυβέρνηση που αγνοεί τον λαό όπως η Κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, όπως η σημερινή αλλά πολύ μακρυά από την φιλοσοφία, την σκέψη, τις ιδέες, το όραμα και την ψυχή του ανθρώπου που "στοίχειωσε" την καρέκλα που κάθεται. Του Γ. Γεννηματά....

Δεν υπάρχουν σχόλια: